Kadić: Zalažemo se za planski razvoj Podgorice, nasuprot betonizaciji koju sprovodi građevinski lobi

"Svi mi želimo da naš grad bude idealno mjesto za porodični život, ali to se nikada neće desiti ukoliko se ovakva neplanska gradnja nastavi", ocijenio je kandidat za gradonačelnika liste "Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu"

4001 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Pokret Naprijed
Foto: Pokret Naprijed

Rezultat neplanske izgradnje i posljedice djelovanja građevinskog lobija najbolje se vide na Zabjelu, kazao je Vuk Kadić, kandidat za gradonačelnika liste "Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu", prilikom posjete ovom podgoričkom naselju.

On je istakao da se Pokret Naprijed zalaže za planski razvoj Podgorice, uz održiva rješenja koja će poboljšati kvalitet života svih njenih stanovnika.

"Kad pogledamo fotografiju Zabjela danas i Zabjela prije dvadeset godina, vidimo konkretne posljedice djelovanja građevinskog lobija – betonizacija cijelog ovog prostora je očigledna. Nije mnogo bolje ni i u ostalim djelovima Podgorice. Naravno, svi mi želimo da naš grad bude idealno mjesto za porodični život, ali to se nikada neće desiti ukoliko se ovakva neplanska gradnja nastavi", ocijenio je Kadić.

On je kao primjere naveo nedostatak kišne kanalizacije i ogromna saobraćajna opterećenja na Bulevaru Vojislavljevića.

"Bulevar Vojislavljevića više nema samo saobraćajni špic – gužve su postale svakodnevne. A rezultat neplanske izgradnje najbolje se vidi upravo ovdje, na Zabjelu, kad padne prva kiša. Automobili voze kroz prave rijeke na ulicama, jer ne postoji adekvatna kišna kanalizacija. Ipak, desilo se 'čudo' – baš sada, usred kampanje, objavljen je tender za sređivanje ovog bulevara. Naravno, podržaćemo svaki projekat koji je u interesu građana Zabjela, jer ono što je dobro za žitelje ovog naselja, dobro je i za našu listu", zaključio je Kadić.

Bonus video: