Podgorička lista: Šta Glavni grad preduzima po pitanju prevencije od kju groznice?

Iz ove liste su poručili Injac da je s obzirom na njenu sposobnost epidemija neizbježna, pa žele da znaju kako i na koji način Glavni grad planira da zaštiti građane, a zatim i da pomogne farmerima i nadoknadi eventualne štete

3380 pregleda 3 komentar(a)
Podgorička lista, Foto: Podgorička lista
Podgorička lista, Foto: Podgorička lista

Iz Podgoričke liste pitali su gradonačelnicu Podgorice Oliveru Injac da li se vrše analize i kontrole i da li u glavnom gradu već postoje slučajevi kju groznice, kao i šta konkretno Glavni grad preduzima kad je u pitanju prevencija.

"Da li su sprovedene edukacije od strane stručnih Službi o preventivnim mjerama koje je farmeri potrebno da sprovedu na gazdinstvima? Da li su nadležni organi u gradskoj upravi adekvatno obučeni kada su u pitanju procedure kako treba postupati sa eutanaziranim životinjama i što je najvažnije da li je Glavni grad odredio adekvatnu/bezbjednu lokaciju na kojoj bi se po pravilima struke odlagale odnosno zakopavale eutanazirane životinje?", navodi se u saopštenju Podgoričke liste.

Iz ove liste su poručili Injac da je s obzirom na njenu sposobnost epidemija neizbježna, pa žele da znaju kako i na koji način Glavni grad planira da zaštiti građane, a zatim i da pomogne farmerima i nadoknadi eventualne štete.

"U suprotnom moglo bi doći i do prikrivanja zaraze na gazdinstvima što bi zasigurno rezultiralo stavljanjem u promet kontaminiranog mlijeka i sira i dovelo u opasnost cijeli grad", zaključuju iz Podgoričke liste.

Bonus video: