Jakšić Stojanović - Hrebičkova: Jačanje saradnje u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija između Češke i Crne Gore

„Obje strane izrazile su uvjerenje da će ova saradnja dodatno ojačati bliske odnose dvije zemlje, donoseći benefite ne samo obrazovnom i naučnom sektoru, već i širem društvu“

4135 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MPNI
Foto: MPNI

Crna Gora i Češka intenziviraće saradnju u oblasti obrazovanja, nauke i inovacija, saopšteno je na sastanku ministarke prosvjete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović sa češkom ambasadorkom, Janinom Hrebičkovom.

Iz crnogorskog Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) rekli su da je tema sastanka bilo unapređenje bilateralne saradnje u oblastima obrazovanja, nauke i inovacija.

„Tokom sastanka, Hrebičkova i Jakšić Stojanović naglasile su značaj intenziviranja postojećih veza između Češke i Crne Gore u pogledu obrazovnih programa, razmjene stručnjaka i istraživača, te realizacije zajedničkih projekata u budućem periodu“, kaže se u saopštenju MNPI.

Jakšić Stojanović je, kako se navodi, naglasila spremnost Crne Gore da kroz aktivnu saradnju sa Češkom unaprijedi obrazovni i naučno-istraživački sektor, ističući da znanje i inovacije predstavljaju temelj daljeg napretka i razvoja Crne Gore.

Dodaje se da je Hrebičkova izrazila zadovoljstvo aktivnostima Crne Gore kada je riječ o produbljivanju veza sa predstavnicima Vlade Češke, i naglasila važnost ovakvih sastanaka kao ključnog koraka ka ostvarivanju zajedničkih ciljeva u oblastima koje su od strateškog značaja za razvoj obje zemlje.

„Obje strane izrazile su uvjerenje da će ova saradnja dodatno ojačati bliske odnose dvije zemlje, donoseći benefite ne samo obrazovnom i naučnom sektoru, već i širem društvu“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: