Pošumljavanje park šume Trebjesa: Posadili 134 sadnice smrče, breze, kedra, javora, bora i kestena

Park šuma Trebjesa je simbol našeg grada i omiljeno mjesto za rekreaciju Nikšićana svih generacija", kazala je Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari "Trebjesa"

1125 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa akcije, Foto: Pivara Trebjesa
Detalj sa akcije, Foto: Pivara Trebjesa

Povodom obilježavanja Dana ekološke države Crne Gore, zaposleni nikšićke Pivare "Trebjesa" i članovi nevladinog udruženja (NVU) "Putevima predaka" organizovali su akciju pošumljavanja park šume Trebjesa i posadili 134 sadnice smrče, breze, kedra, javora, bora i kestena.

"Već godinama, kroz ove zajedničke akcije dajemo doprinos zelenijoj budućnosti, a raduje nas što upravo na ovaj važan datum pokazujemo našu dugoročnu posvećenost održivom poslovanju. Ponosni smo na svaku sadnicu kojom smo do sada ozelenili ovaj predio. Park šuma Trebjesa je simbol našeg grada i omiljeno mjesto za rekreaciju Nikšićana svih generacija", kazala je Natalija Đordan, menadžerka korporativnih poslova u Pivari.

pošumljavanje
foto: Pivara Trebjesa

Kako su saopštili organizatori akcije, njihov cilj je da doprinesu očuvanju lokalnog ekosistema i podižu svijesti o važnosti zaštite životne sredine.

"Uređivanjem staza za pješačenje i rekreaciju na Trebjesi trudimo se da učinimo najljepši dio našeg grada čistijim, a kroz pošumljavanje i zelenijim. Podršku našim aktivnostima pružaju i Opština i Komunalno preduzeće Nikšić, a do sada smo posadili nekoliko hiljada sadnica u našem gradu. Ovom akcijom želimo poslati jasnu poruku da moramo više brinuti o prirodi prve ekološke države. 'Prirodu moramo čuvati' poruka je našeg udruženja za ovu godinu i nadamo se da ćemo period pred nama koji je idealan za sadnju maskimalno iskoristiti", istakla je Ana Petrović Njegoš iz NVU "Putevima predaka".

Pošumljavanje Trebjese dio je septembarskih aktivnosti Pivare, mjeseca koji "kompanija tradicionalno posvećuje održivom poslovanju i ekološkim inicijativama, u kojima volonterski učestvuju zaposleni".

Kako su saopštili iz Pivare, kroz sve dosadašnje zajedničke akcije, uključujući i ovu, organizatori su u park šumi Trebjesa posadili više od 1.700 sadnica različitih vrsta.

Bonus video: