Otvoren Međunarodni sajam pršuta na Cetinju

Gastro događaj upotpunili su proizvođači crnogorskih sireva, pčelari, vinari, ali i drugih domaćih proizvoda

2839 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Prijestonica Cetinje
Foto: Prijestonica Cetinje

Treći Međunarodni sajam pršuta otvoren je na Studentskom trgu na Cetinju.

Tokom dva dana trajanja ljubitelji pršute moći će da probaju proizvode više od 30 proizvođača suhomesnatih delicija i opreme iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije i Španije.

Gastro događaj, kako je saopšteno iz Prijestonice Cetinje, upotpunili su proizvođači crnogorskih sireva, pčelari, vinari, ali i drugih domaćih proizvoda.

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice Cetinje Ana Novović, kazala je da ovaj sajam predstavlja spoj tradicije i savremenih trendova, mjesto gdje proizvođači pršuta iz različitih krajeva mogu da predstave svoje najbolje proizvode, razmijene iskustva i upoznaju se sa novim tehnologijama u proizvodnji i preradi mesa.

"Naš cilj je da ovaj sajam postane centar susreta domaćih i međunarodnih proizvođača, ljubitelja gastronomije, ali i poslovnih ljudi koji u ovim proizvodima vide potencijal za buduću saradnju. Time ne samo da promovišemo vrhunske proizvode, već i doprinosimo jačanju ekonomije i turizma našeg grada i države", kazala je Novović.

Međunarodni sajam pršuta
foto: Prijestonica Cetinje

Otvaranju sajma prisustvovali su predsjednica Privredne komore Crne Gore Nina Drakić, državni sekretar u ministrastvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Krsto Rađenović i predsjednik izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije dr Miško Rađenović.

Organizatori MESAP-a su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje i Klaster Crnogorski pršut, a pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarsvo ekonomije, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Privredna komora Crne Gore, kao i brojni sponzori.

Bonus video: