Drašković tvrdi da je odgovorio roditeljima djece korisnika bazena: Ovlašćeni serviseri "Eninga" su u Srbiji

"Defektažom je otvrđeno da je na jednoj pumpi potrebna zamjena plc-a, a na drugoj je došlo do kvara na kompresoru toplotne pumpe", stoji u Draškovićevom odgovoru roditeljima

3232 pregleda 3 komentar(a)
Drašković, Foto: Svetlana Mandić
Drašković, Foto: Svetlana Mandić

Direktor Sportskog centra (SC) Nikšić, Boško Drašković, prošle sedmice kazao je "Vijestima" da očekuju da problem sa toplotnim pumpama bude riješen uskoro i da bazen u Nikšiću bude otvoren krajem oktobra.

Sada je demantovao da nije odgovorio na dopis roditelja djece korisnika bazena nikšićkog SC i dostavio je medijima odgovor koji je roditeljima upućen 16. septembra.

"Vijesti" su juče objavile da će grupa od 140 roditelja djece korisnika bazena nikšićkog Sportskog centra najkasnije u utorak, 24. septembra, donijeti odluku o organizaciji protesta u Nikšiću istog dana u 18 časova, ispred glavnog ulaza u Sportski centar, jer od nadležnih u Opštini nijesu dobili odgovor na zvaničan upit zbog čega bazen nije u funkciji od 3. aprila.

Kako stoji u saopštenju medijima, koje je ispred roditelja potpisao Boško Milović, 13. septembra su se roditelji i treneri plivanja obratili predsjedniku Opštine Nikšić, Marku Kovačeviću, sekretaru Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejanu Ivanoviću i direktoru SC, Bošku Draškoviću, da im odgovore šta je do sada urađeno po pitanju bazena i kada će isti biti stavljen u funkciju, ali im niko nije odgovorio.

U Draškovićevom odgovoru je objašnjeno da firma "Ening" iz Nikšića, koja je 2016. godine izvršila radove na termotehničkim postrojenjima nema ovlašćenog servisera u Crnoj Gori, već u Srbiji, a da se njihovi programeri nalaze u Srbiji, kao i da su intervencije od strane firme "Viessmann", ovlašćenog distributera "Ening"-a rađene više puta što je iziskivalo vrijeme.

"Defektažom je otvrđeno da je na jednoj pumpi potrebna zamjena plc-a, a na drugoj je došlo do kvara na kompresoru toplotne pumpe", stoji u Draškovićevom odgovoru roditeljima.

Kako je istaknuto, njihova tehnička služba je primijetila da su kvarovi učestaliji od kada je postavljena solarna elektrana na krovu bazena i da je potrebno ispitati da li postoje uzročno-posljedične veze sa nastalim kvarovima.

"I CEDIS je postavio uređaj za mjerenje napona kako bi otklonili sumnju da zbog promjene napona dolazi do smetnji na uređajima, i iako je bila angažovana stručna komisija još uvijek nije utvrđen uzrok nastanka kvarova", stoji u saopštenju.

Drašković je istakao da je Opština Nikšić prenijela Sportskom centru 35 hiljada eura i da se zbog hitnosti postupka nije objavljivan poziv za nadmetanje, već se pristpilo pregovaračkom procesu.

Dobili su dvije ponude od firmi iz Nikšića – "Frigo sistem" i "Frigoline", da je ponuda firme "Frigo sistem" bolja, da je za juče planirano potpisivanje ugovora sa njima, da je rok isporuke do devet nedjelja i da očekuju da bazen krajem oktobra bude pušten u rad.

Drašković je istakao da Sportski centar od bazena ima najviše prihoda.

"Vidim da postoje inicijative roditelja i maksimalno ih razumijem. Mislim da su inicijative na mjestu, ali ne mislim da su to inicijative samo građana koji su ih potpisali, već da svaki građanin Nikšića želi da bazen stalno bude u funkciji, a ja kao direktor ću se maksimalno potruditi da taj segment, koliko god bio skup za održavanje, opstane. Ovo je za dobro djece, građana i svih budućih generacija", kazao je Drašković prošle sedmice "Vijestima".

Bonus video: