Božović brucošima: Uspjeh je rezultat istrajnosti, do velikih ciljeva vode mali koraci

"Budite strpljivi i vjerujte da je svaki mali korak koji napravite danas dio većeg puta ka vašem uspjehu sjutra", rekao je rektor UCG-a

3222 pregleda 3 komentar(a)
Foto: PR Centar
Foto: PR Centar

Uspjeh je rezultat istrajnosti i kontinuiranog rada na sebi, a do velikih ciljeva vode mali koraci poručio je brucošima rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, čestitajući im "na odluci da postanu dio akademske zajednice i stvaraju bolju i sigurniju budućnost".

Božović je poželio brucošima dobrodošlicu na UCG i podsjetio ih, kako prenosi PR Centar, na v"ažnost misli da je uspjeh zbir malih napora koji se ponavljaju iz dana u dan".

“Ovaj princip predstavlja ključ za postizanje velikih ciljeva i ostvarenje velikih snova. Neka vam ovo bude vodilja u svemu o čemu budete mislili i što budete činili”, poručio je Božović.

Ohrabrio je studente da "sanjaju velike snove", ali da ih grade korak po korak, jer "upravo mali koraci vode do zadatih ciljeva".

“Oni nas podsjećaju da uspjeh nije uvijek rezultat revolucije, već mnogo češće istrajnosti i kontinuiranog rada na sebi. U narednim godinama od vas će se očekivati da se posvetite učenju i ličnom razvoju, a mi ćemo biti tu da prepoznamo i podržimo vaše talente, da vas ohrabrimo u izazovima koji vas čekaju i pružimo podršku na putu ka ostvarenju vaših ciljeva”, naglasio je Božović.

Vjeruje da studenti pišu nove stranice istorije i stvaraju bolju i sigurniju budućnost.

“Uspjeh ne zavisi samo od srećnih okolnosti i darovanih prilika, već je rezultat upornosti, truda i odlučnosti da se izborite sa izazovima. Zato budite hrabri, posvećeni i strastveni u svojim naumima. Budite strpljivi i vjerujte da je svaki mali korak koji napravite danas dio većeg puta ka vašem uspjehu sjutra. Dobrodošli na Univerzitet Crne Gore i srećan vam početak”, zaključio je Božović.

Bonus video: