SEP: Penzioneri, OSI i socijalno ugrožene porodice moraju dobiti besplatan javni prevoz

Iz SEP-a kažu i da će obezbijediti otvaranje gerontološkog centra

2166 pregleda 7 komentar(a)
Jelena Knežević, Foto: SEP
Jelena Knežević, Foto: SEP

Stranka evropskog progresa (SEP) je saopštila da su osmislili poseban set mjera za pomoć penzionerima, osobama s invaliditetom i socijalno ugroženim porodicama.

Kažu da će te mjere sprovesti nakon što 29. septembra "bude smijenjena dosadašnja neodgovorna gradska vlast".

„Grad Podgorica mora biti adekvatan i pouzdan partner vama, uvaženi penzioneri, na taj način što ćemo učestvovati i sufinansirati vaš boravak u Domu za stare. Takođe, nikako ne smijemo zaboraviti socijalno ugrožene kategorije koje u ovom trenutku nijesu u fokusu gradske vlasti. Ugrožene kategorije, kao što su penzioneri, lica sa invaliditetom, socijalno ugrožene porodice, moraju dobiti besplatan javni prevoz“, poručila je Jelena Knežević, kandidatkinja za odbornicu, druga na Izbornoj listi „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“.

Iz SEP-a kažu da će obezbijediti otvaranje gerontološkog centra u kojem će "naši stari sugrađani dobiti socijalnu i zdravstvenu zaštitu, psihološku i terapeutsku podršku i adekvatne kulturne i rekreativne sadržaje".

"Dok razvijamo Podgoricu mi nećemo zaboraviti ni na naše starije ni na građane u stanju socijalne potrebe. Postaćemo grad koji napokon brine o svim svojim sugrađanima. Vrijeme je za red", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: