Obilna kiša napravila velike probleme Tivćanima: Poplavili putevi, policijska stanica, škola...

Jadranska magistrala na potezu od tivatskog aerodroma ka Kotoru je trenutno zatvorena za saobraćaj

10511 pregleda 7 komentar(a)
Foto: SZS i Komunalna policija Tivat
Foto: SZS i Komunalna policija Tivat

Obilna kiša pravi jutros velike probleme Tivćanima. Zbog ogromnih količina kiše koje su pale u vrlo kratko vrijeme, poplavljeni su putevi u Kalimanju, Donjoj Lastvi, Dumidranu kod Ina pumpe i kod školskog centra, a voda otežava saobraćaj i na Jadranskoj magistrali.

Posebno problematilno je na dijelu magistrale pored aerodroma gdje se gradi bulevar jer se sa obje strane ceste nalazi gradilište koje je potpuno poplavljeno.

Prave bujice na momente su tekle i potpuno raskopanom raskrsnicom prema tunelu Vrmac, odnosno prema Radovićima.

Zbog poplava u Dumidranu je na tom dijelu jadranske magistrale kroz Tivat dolazilo i do kraćih prekida u odvijanju saobraćaja. Voda je ušla i u podrimnske i prizemne pristorije više objekata u samom gradu.

Sve ekipe tivatskih komunalaca i vatrogasci Službe zaštite i spašavanja su na terenu i pokušavaju da poprave situaciju čisteći odvodne kanale i uklanjajući nanose pijeska i zemlje sa saobraćajnica. Kiša međutim, manje više konstantmo pada, a kanali jednostavno ne mogu da prime tako veliku količinu vode.

Za Crnogorsko primorje Zavod za hidrometeorologiju Crne Gore je za danas objavio narandžasti meteo alarm upozoravajući da će biti obilne kiše praćene pojačanim južnim vjetrom, te pljuskova sa grmljavinom.

Kako građani javljaju, pojedina naselja u Tivtu su nakon grmljavine, na kraće vrijeme ostajala bez napajanja električnom energijom.

Jadranska magistrala na potezu od tivatskog aerodroma ka Kotoru je trenutno zatvorena za saobraćaj.

Kako ističu iz Odjeljenja bezbjednosti i Komunalne policije Tivat, put je prekriven velikom količinom vode, ali i zelenog i građevinskog otpada.

Saobraćaj će biti obustavljen dok se voda ne povuče, a zatim će građevinska mašina tivatskog Komunalnog preduzeća očistiti put.

Iz policije apeluju građanima da se strpe i da ne koriste alternativne puteve preko Kavča i Trojice.

Velika kiša uzrokovala je danas i plavljenje dotrajalog objekta policijske stanice u Tivtu.

Obilna kiša danas je uzrokovala i brojne probleme u centralnom objektu OŠ "Derago Milović" na kojem još nisu završeni ljetos započeti radovi na rekonstrukciji i zamjeni krovnog pokrivača. Škola je stoga bila u velikoj mjeri poplavljena.

Zbog nevremena i razloga bezbjednosti, iz OŠ “Drago Milović” obavijestili su javnost da će nastava za sve učenike iz centralne škole sjutra biti održana sinhorno (online) po važećem rasporedu i satnici putem Teams aplikacije.

Ukoliko se situacija popravi i stanje normalizuje, učenici i roditelji će biti blagovremeno obaviješteni – saopštili su iz škole.

Bonus video: