Sindikat medija: Osuđujemo ponašanje Milatovića, zvaničnici i dalje ne razumiju šta je sloboda medija

"Sindikat medija Crne Gore poziva predsjednika Milatovića, ali i sve političare da se uzdrže od ovakvih verbalnih napada na novinare, a novinare da rade svoj posao i postavljaju sva pitanja koja misle da treba da budu postavljena"

3725 pregleda 3 komentar(a)
Foto: SMCG
Foto: SMCG

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) oštro osuđuje ponašanje predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića prema novinarki Televizije Crne Gore Aleksandri Jovančević na današnjoj konferenciji za medije njegove liste koja učestvuje na lokalnim izborima u Podgorici, saopšteno je iz SMCG.

"Državni zvaničnici i političari izabrani su na te funkcije, između ostalog, i da bi bili odgovorni javnosti odnosno građanima. Legitimno je ako im se ne sviđaju neka pitanja, ali moraju odgovarati na njih a ne omalovažavati novinare koji ih postavljaju ili im držati moralne lekcije, što je Milatović danas učinio", navodi se u saopštenju.

Iz SMCG su kazali da su slični pokušaji diskreditacije novinara bili i u prošlosti.

Dodaju da današnji događaj još jednom pokazuje da zvaničnici, "nažalost, i dalje ne razumiju šta je sloboda medija".

"Sindikat medija Crne Gore poziva predsjednika Milatovića, ali i sve političare da se uzdrže od ovakvih verbalnih napada na novinare, a novinare da rade svoj posao i postavljaju sva pitanja koja misle da treba da budu postavljena", zaključuje se u saopštenju.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas je odgovarajući na pitanje novinarke RTCG-a da li je kampanja to što snima spot u zgradi Predsjednika, pitao da li je gledala spot, na šta je ona odgovorila da nije.

Šef države je novinarku optužio da joj je direktor Javnog servisa Boris Raonić napisao pitanje da ga postavi.

On je kazao da se nisu borili za to i da nije za to da direktor napiše pitanje.

"Danas sam snimio spot gdje pozivam svakog građanina da glasa za one koje smatra da su najbolji - ne za Jakova Milatovića", poručio je predsjednik Crne Gore.

Bonus video: