Perović: Zatvaranje centra Podgorice za saobraćaj najveća transformacija gradskog jezgra

U toku je izrada Studije izvodljivosti izgradnje nove podzemne garaže sa više od hiljadu parking mjesta na prostoru ispod Trga nezavisnosti, kažu iz koalicije “Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović”

3258 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović
Foto: Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović

Tatjana Perović, kandidatkinja za odbornicu koalicije “Za bolju Podgoricu - Jakov Milatović”, kaže da je plan njihovog programa za zatvaranje centra Podgorice za saobraćaj "najveća transformacija najužeg gradskog jezgra u našoj istoriji, kao i oživljavanje centra".

“Nakon obezbjeđivanja novih 815 parking mjesta na dvije strane centra grada stiču se svi preduslovi za konačno zatvaranje centra grada za saobraćaj. Ova parking mjesta obezbijediće se izgradnjom podzemnih garaža u sklopu istočne tribine stadiona i ispod trga Božane Vučinić”, saopštila je Perović.

Ona je navela da će sve ulice u tom zahvatu biti popločane kaldrmom po principu Bokeške i Njegoševe, što će, kaže, doprinjeti tome da to postane atraktivna pješačka zona, obogaćena brojnim novim sadržajima.

“U toku je izrada Studije izvodljivosti izgradnje nove podzemne garaže sa preko 1.000 parking mjesta (na prostoru ispod Trga nezavisnosti). Ono što želim posebno naglasiti jeste raspisivanje Međunarodnog konkursa za izradu Master plana centra grada, kako bi se čitav prostor sagledao izjedna i kako bismo dobili jasne smjernice za dalji razvoj svih segmenata centra grada”, navodi Perović.

“I zato, pozivam sve koji su za Podgoricu bez gužve, za Podgoricu centra grada kakav zaslužujemo, za Podgoricu svih uređenih dijelova grada, za bolju Podgoricu da na predstojećim izborima 29. septembra izađu na glasanje. Za čistu desetku”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: