Andrić: Milatovićevo neprimjereno i mizogino ponašanje eklatantni obrazac uznemiravanja novinara

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost u Skupštini Crne Gore je kazala da moramo kao društvo obezbijediti poštovanje osnovnih garancija slobode medija, "kako povrijeđena sujeta onih koji su sa 60% pali na 6% ne bi remetila novinare u radu"

5016 pregleda 0 komentar(a)
Jelenka Andrić, Foto: Skupština Crne Gore
Jelenka Andrić, Foto: Skupština Crne Gore

Jelenka Andrić, predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost u Skupštini Crne Gore, reagujući na jučerašnje ponašanje Jakova Milatovića prema novinarki Javnog servisa, pozvala je predsjednika Crne Gore da se ubuduće uzdrži od sličnog, kako je ocijenila, u najmanju ruku neprimjerenog ponašanja, koje ima i mizoginu konotaciju sa jasnim ciljem da diskredituje i ponizi jednu ženu koja radi svoj posao.

"Nakon tipične zloupotrebe državne funkcije u partijske svrhe, tako što je koristio kancelariju Predsjednika za potrebe kampanje, Jakov Milatović je pokazao koliko 'nevjerovatno mnogo zna' o ophođenju prema novinarkama. U pitanju je eklatantni obrazac uznemiravanja novinara i medija zbog profesionalnog obavljanja posla", istakla je Andrić.

Ona je u saopštenju dostavila medijima kazala da moramo kao društvo obezbijediti poštovanje osnovnih garancija slobode medija, "kako povrijeđena sujeta onih koji su sa 60% pali na 6% ne bi remetila novinare u radu".

"Jakov Milatović ne vidi problem u tome što je koristio kancelariju Predsjednika u predizborne svrhe, već što se javnost uopšte usudila da mu postavi pitanje o tome. To je poznati manir koji smo poslali u prošlost", zaključila je Andrić.

Bonus video: