Nevladine organizacije pokretači mnogih dobrih ideja i praksi

"Nadam se da ćemo, kao Opština, u vremenu pred nama biti u prilici da podržimo još više organizacija, programa i projekata, uvjereni da je to jedan od važnijih koraka ka istinskom prosperitetu našeg grada", kazao je Vuković

1839 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Opština Nikšić
Detalj sa sastanka, Foto: Opština Nikšić

"Unapređivanjem saradnje lokalne samouprave i nevladinih organizacija mi zajednički snažimo lokalnu demokratiju i gradimo temelje željenog društveno-ekonomskog razvoja", kazao je predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković na proširenom sastanku Savjeta za saradnju lokalne samouprave i nevladinih organizacija (NVO).

Sastanku i radnom doručku, osim stalnih članova, prisustvovali su i predstavnici brojnih NVO.

"Vi ste pokretači mnogih dobrih ideja i praksi, korektivni faktor i generator neophodnih reformi. Stoga je vaša uloga u kreiranju javnih politika od neprocjenjivog značaja. Nadam se da ćemo, kao Opština, u vremenu pred nama biti u prilici da podržimo još više organizacija, programa i projekata, uvjereni da je to jedan od važnijih koraka ka istinskom prosperitetu našeg grada", kazao je Vuković.

Istakao je da samo inkluzivan, partnerski rad institucija i NVO, može dovesti do brzih i efikasnih promjena u društvu.

Kako navode u saopštenju za javnost, predstavnici nevladinog sektora istakli su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa Opštinom, uz konstataciju da su prilikom realizacije brojnih projekata i pokretanja inicijativa, u lokalnoj samoupravi imali pouzdanog partnera.

"Naglasili su i očekivanja da u budućnosti dođe do realizacije nekih zajedničkih projekata u cilju unapređenja kvaliteta života svih građana, kao i predloge za unapređenje saradnje između lokalne samouprave i nevladinog sektora", stoji u saopštenju za javnost.

Sastanku je prisustvovala i sekretarka Skupštine opštine Nikšić, Ivana Šljukić.

Bonus video: