Dokić se oglušila o odluku suda, ključ ostao u Opštini Budva

Jutros u osam časova istekao je rok od 24 sata koji je dao Osnovni sud u Kotoru da se kancelarije oslobode i ključevi predaju, ali niko iz Opštine i pored poziva TO Budva, kako je "Vijestima" rečeno nije došao na zakazanu primopredaju

19097 pregleda 11 komentar(a)
Dokić, Foto: Vuk Lajović
Dokić, Foto: Vuk Lajović

Nakon što jutros u osam časova ključeve od kancelarije na šestom spratu kompleksa TQ Plaza, Opština Budva, kako je to naredio osnovni sud u Kotoru, nije predala Turističkoj organizaciji Budve (TO) i iselila iz nje menadžerku grada Marijanu Božović, TO uputila je urgenciju potpredsjednici Opštine Jasni Dokić zatraživši da se odluke sudu poštuju.

Jutros u osam časova istekao je rok od 24 sata koji je dao Osnovni sud u Kotoru da se kancelarije oslobode i ključevi predaju, ali niko iz Opštine i pored poziva TO Budva, kako je "Vijestima" rečeno nije došao na zakazanu primopredaju.

Direktor TO Budva Nemanja Kuljača uputio je danas urgenciju Dokić u kojoj, je zatražio da se odluka suda ispoštuje te novu primopredaju ključeva zakazao za sjutra u osam časova.

"Dana 25.septembra dostavili smo Vam dopis koji smo takođe dostavili i menadžerki Opštine Budva Marijani Božović, kojim smo vas obavijestili da je Turističkoj organizaciji Opštine Budva 24. septembra dostavljeno rješenje Osnovnog suda u Kotoru, kojim je odlučeno da se određuje privremena mjera, pa se zabranjuje protivniku obezbjeđenja Opštini Budva da preduzima radnje i izvrši promjene na stvarima tj. poslovnim prostorima PD 161 i 78, koji se nalaze u objektu br 1, na kat parceli 2508/1, ukupne površine 401 m2 i 372 m2 u zgradi 'TQ Plaze', koje mogu nanijeti štetu predlagaču. Da po prijemu ovog rješenja u roku od 24 časa protivnik obezbjeđenja Opština Budva preda ključeve od kancelarija koje se nalaze desno od glavnih ulaznih vrata i to desno od muškog toaleta, te omogući predlagača obezbjeđenja da nesmetano koristi napred navedene nepokretnosti i da se nadalje uzdrži od bilo koje radnje koja onemogućava predlagača obezbjeđenja u mirnom i nesmetanom korišćenju nepokretnosti. Takođe je odlučeno da ova privremena mjera se određuje na teret i rizik predlagača obezbjeđenja, i ima trajati do pravosnažnog okončanja postupka po tužbi za smetanje posjeda, te da ova privremena mjera ima snagu izvršne isprave shodno čl. 442 ZPP-a", navodi se u urgenciji koju je potpisao Kuljača , a u koju su "Vijesti" imale uvid.

Kako je istakao u dopisu Dokić "zamolili smo da postupite u cjelosti u skladu sa navedenim rješenjem, te smo predložili da se primopredaja ključeva izvrši dana 26.09.2024. godine u 08,00 časova u prostorijama Turističke organizacije opštine Budva, na šestom spratu u zgradi TQ Plaze".

"Cijeneći navedeno, te činjenicu da dana 26.09.2024. godine do 10,00 časova nije postupljeno po predmetnom rješenju Osnovnog suda u Kotoru, te da nije izvršena primopredaja ključeva, to Vas pozivamo postupite po navedenom rješenju i predlažemo da se primopredaja ključeva izvrši dana 27. septembra godine u 08,00 časova u prostorijama Turističke organizacije opštine Budva, na šestom spratu u zgradi 'TQ Plaze'. Pozivamo Vas da postupite po odluci suda i da mirno riješimo spor, bez uplitanja javnosti i unižavanja dostojanstva i ugleda institucija koje predstavljamo, kako bismo zaštitili ugled Opštine Budva i Turističke organizacije opštine Budva", zaključio je Kuljača.

Iz Sekretarijata za zaštitu imovine Opštine Budva, odakle su ranije kazali da je rješenje Osnovnog suda nezakonito, kazali su "Vijestima" da će uložiti žalbu.

"Vijesti" su objavile rješenje , koje potpisuje sudija Veljko Bulatović, a u kojem se navodi da privremena mjera ima snagu izvršne isprave, te nema pravo žalbe.

Bonus video: