Asfaltirano 700 metara planinskog puta na Lukavici koji vodi do katuna Razdolje

"Ovaj put, posebno uspon Gvozd, je bio u veoma lošem stanju, tako da je bilo više nemoguće da veliki broj porodica dolazi do svojih imanja", piše u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta MZ Župa, Dragoljub Radulović

2609 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MZ Župa
Foto: MZ Župa

Završeno je asfaltiranje 700 metara planinskog puta na Lukavici koji vodi do katuna Razdolje gdje svake godine izdiže desetak porodica iz nikšićke Župe.

Kako je navedeno u saopštenju za javnost, asfaltiranje je završeno uz veliku upornost Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa i razumijevanje Ministarstva poljoprivrede i ministra Vladimira Jokovića.

"Ovaj put, posebno uspon Gvozd, je bio u veoma lošem stanju, tako da je bilo više nemoguće da veliki broj porodica dolazi do svojih imanja. Asfaltiranje je bilo jedino rješenje zbog velikog uspona, pa je na najbolji način riješen ovaj višedecenijski problem. Veliko je zadovolstvo stanovnika Župe koji koriste ovaj put i isti se zahvaljuju svima koji su pomogli da se ovaj projekat uspješno završi", stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik Savjeta MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Kako je navedeno, Savjet MZ Župa od 2017. Godine, šaljući dopisa na sve relevantne adrese, insistirao je da se koliko – toliko upristoje planinski putevi u rejonu Lukavice koje koristi nekoliko stotina župskih domaćinstava.

"Ali, tek se ove godine krenulo sa konkretnim radovima. Prije mjesec je uz pomoć Ministarstva poljoprivrede asfaltirana još jedna dionica od 1.000 metara, a uz pomoć Ministarstva i Opštine Nikšić sanirano je i nasuto nekoliko kilometara puteva. Narednih dana će se uz pomoć Opštine Nikšić sanirati i Morački put, a posle ovih aktivnosti vidi se želja i kod samih mještana da se i oni aktivno, uključe shodno svojim mogućnostima. Vjerujemo da će se i u narednom periodu nastaviti sa realnim saniranjem ostalih dionica, a sve u cilju da se stvore što bolji uslovi za župske poljoprivrednike kojih nije mali broj", istakao je Radulović.

Prema njegovim riječima, pomenute aktivnosti su još jedna potvreda da Savjet MZ Župa uspijeva da realizuje projekte koji dovode do stvaranja boljih uslova za život svih stanovnika Župe, mnogo više nego što su to njegove mogućnosti.

"Sve ovo ne bi mogli da nije adekvatne saradnje sa institucijama koje prepoznaju realnost naših zahtjeva. Sami stanovnici Župe takođe treba da budu realni u sagledavanju mogućnosti kako Savjeta MZ, tako i opštinskih i državnih institucija, jer su sve ovo višedecenijski nagomilani problemi pa se isti ne mogu riješiti preko noći, a bila su mnogo bolja vremena kad su se isti mogli rješavati, ali se malo ko trudio da do toga dovede", poručio je predsjednik Savjeta MZ Župa.

Bonus video: