Uprava: Oduzeti drvni sortimenti koje je prevozio kamion firme "Bekom"

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore su poručili da otpremnice, koje je potpisao čuvar šuma S.S., nisu ispisane po pravilniku i da u njima nisu ispisani brojevi pločica

6265 pregleda 8 komentar(a)
Zaplijenjeni rvni sortimenti na kamionu, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore
Zaplijenjeni rvni sortimenti na kamionu, Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore

U Podgorici je juče otkrivena i privremeno oduzeta velika količina drvnih sortimenata, koju je prevozio kamion firme "Bekom", zbog niza nepravilnosti koje su otkrivene prilikom kontrol, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore.

"Naime, u mjestu Bioče, službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima su uočili kamion sa prikolicom na kojoj je bila natovarena velika količina drvnih sortimenata, na kojima je bilo samo nekoliko otpremnih pločica, zbog čega su posumnjali da roba nije legalna i o slučaju obavjestili glavnog inspektora. Izvršena je kontola kamiona i utvrđeno je da isti je u vlasništvu firme 'Bekom', da prevozi drvne sortimente iz Gazdinske jedinice 'Bundos', Plužine, a da otpremnice, koje je potpisao čuvar šuma S.S., nisu ispisane po pravilniku i da u njima nisu ispisani brojevi pločica, kao i niz drugih nepravilnosti", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore su dodali da je tužilac naredio da se do okončanja postupka privremeno zaplijene drvni sortimenti.

"Očekujemo da će u kratkom vremenskom roku biti preduzete sve radnje kako bi ovaj slučaj bio što prije riješen", piše u saopštenju Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore.

Bonus video: