Ministarstvo: Dom starih “Bijelo Polje” dobio dva važna sertifikata

Kako je saopšteno, ISO 9001:2015 standard igra ključnu ulogu u unapređenju sistema menadžmenta kvaliteta ustanove, dok je HACCP sertifikat posebno značajan za bezbjednost hrane i pića koje se pripremaju i služe korisnicima

948 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dom starih “Bijelo Polje” je, u cilju konstantnog poboljšanja kvaliteta života korisnika, dobio sertifikate za ISO 9001:2015 i HACCP standard, od strane renomirane američke kompanije Global Inter Certification, saopštilo je Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije.

Kako su pojasnili, ISO 9001:2015 standard igra ključnu ulogu u unapređenju sistema menadžmenta kvaliteta ustanove, osiguravajući da su sve usluge koje se pružaju starijim osobama i osobama sa invaliditetom u skladu sa međunarodnim normama.

Navode i da je HACCP sertifikat, s druge strane, posebno značajan za bezbjednost hrane i pića koje se pripremaju i služe korisnicima. Taj sertifikat, ističe ministarstvo, garantuje da su svi koraci u pripremi i distribuciji hrane u potpunosti usklađeni sa najvišim standardima higijene i zdravstvene bezbjednosti, "što je posebno važno za zdravlje starijih osoba i osoba sa specifičnim potrebama".

"Sertifikati su dokaz kontinuiranog truda Ministarstva i njegovih ustanova, u cilju unapređenja svih aspekata poslovanja, pružajući tako vrhunsku njegu i pažnju korisnicima ustanova uz poštovanje najviših međunarodnih standarda", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: