Čestitke povodom Dana unutrašnjih poslova

Dan unutrašnjih poslova Crne Gore obilježava se 2. oktobra

1129 pregleda 3 komentar(a)
Sa jedne od ranijih svečanosti, Foto: Luka Zeković
Sa jedne od ranijih svečanosti, Foto: Luka Zeković

Dan unutrašnjih poslova Crne Gore obilježava se u srijedu, 2. oktobra, a tim povodom su stigle i čestitke.

Nurković: Trud i profesionalizam će se još više vrjednovati

Potpredsjednik Skupštine Mirsad Nurković kazao je da "težak i častan posao" koji su službenici Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije izabrali da obavljaju zaslužuje poštovanje i punu podršku, jer su upravo oni garant sigurnosti svih građana.

On je uputio čestitke resornom ministru Danilu Šaranoviću, direktoru policije Zoranu Brđaninu i svim službenicima MUP-a i Uprave policije.

"Vaša svakodnevna borba protiv kriminala, korupcije i drugih teških oblika ugrožavanja ljudskih prava i sloboda izazovna je, ali odlučna da ubrza proces EU integracija Crne Gore.

"Vjerujem da će primjer vaše posvećenosti i požrtvovanosti opredijeliti i druge mlade ljude da izaberu upravo ovu profesiju za svoje buduće zanimanje. Takođe vjerujem da će se trud i profesionalizam pripadnika unutrašnjih poslova i policije ubuduće još više vrjednovati kroz stvaranje boljih uslova i za život i za rad.“

Camaj: Što prije poboljšati uslove rada

Potpredsjednik Skupštine Nikola Camaj kazao je da je potrebno što prije poboljšati uslove rada službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.

On je uputio čestitke ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću, direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu i svim službenicima MUP-a i policije.

„Kredibilitet i pouzdanost, osnovni su faktori povjerenja. Vaša misija je upravo izgradnja najvećeg mogućeg stepena povjerenja zajednice u ono što svakodnevno radite za nas. Ljudski životi nemaju cijenu, ni građana koje štitite ni vas koji ih štite, zbog čega je povjerenje, ali i poštovanje zajednički činilac tih odnosa.

"Obaveza je svih nas da se uslovi u kojima trenutno radite, a kojih smo potpuno svjesni, što prije i na što kvalitetniji mogući način poboljšaju. Vaša istrajnosti u borbi protiv organizovanog kriminala garant je napretka Crne Gore na putu ka EU zbog čega sam siguran da podrška neće izostati. Neka vaše uniforme ostanu simbol čuvara mira svih građana Crne Gore“, naveo je Camaj u čestitki.

Bonus video: