Iković: Da se uradi testiranje vode sa vodoizvorišta "Oraška jama" na prisustvo bakterije koja uzrokuje kju grroznicu

"Ovaj zahtjev smo uputili iz razloga jer je uzvodno od glavnog gradskog izvorišta nepropisno zakopano 14 leševa usmrćenih krava koje su oboljele od kju groznice", rekao je odbornik Preokreta u Skupštini opštine Danilovgrad

3061 pregleda 1 komentar(a)
Vuk Iković, Foto: Građanski pokret Preokret
Vuk Iković, Foto: Građanski pokret Preokret

Vuk Iković, odbornik Preokreta u Skupštini opštine Danilovgrad, kazao je da su danas uputili zahtjev da se uradi testiranje vode sa vodoizvorišta "Oraška jama" na prisustvo bakterije koksijele koja je uzročnik kju groznice.

Zahtjev je upućen Vodovodu i kanalizaciji Danilovgrad, a iz Preokreta traže da se rezultati nalaza objave na web sajtu Vodovoda i da im budu dostavljeni na mejl adresu, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

"Ovaj zahtjev smo uputili iz razloga jer je uzvodno od glavnog gradskog izvorišta nepropisno zakopano 14 leševa usmrćenih krava koje su oboljele od kju groznice. Da bi građani ostvarili pravo na sigurnu i čistu vodu bitno je da imaju potvrdu da li je voda ispravna za upotrebu.

Takođe, u cilju smanjenja panike među građanima što prije treba objaviti rezultate testa jer ukoliko je nalaz negativan to će rasteretiti građane od nepotrebnog straha od moguće zaraze. Uslučaju da nalaz bude pozitivan treba uvesti hitnu intervenciu na sanaciji grobne jame u Veljem Polju", zaključuje Iković.

Bonus video: