Upitnik o korišćenju eUsluga za građane i poslovnu zajednicu

Projekat ima za cilj da analizira trenutnu digitalnu zrelost opština u pogledu razvoja i implementacije eUsluga, a njegov poseban dio čini ispitivanje potreba građana i privrede za elektronskim uslugama na lokalnom nivou

1577 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo javne uprave
Foto: Ministarstvo javne uprave

Ministarstvo javne uprave, u saradnji sa Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne aktivnosti (UNOPS), sprovodi projekat procjene eUprave i eUsluga u lokalnim samouprava Crne Gore.

Projekat ima za cilj da analizira trenutnu digitalnu zrelost opština u pogledu razvoja i implementacije eUsluga, a njegov poseban dio čini ispitivanje potreba građana i privrede za elektronskim uslugama na lokalnom nivou.

"Digitalizacija na centralnom i lokalnom nivou je prioritet Ministarstva javne uprave, što svakodnevno dokazujemo. Sa identifikacijom digitalne zrelosti lokalnih samouprava za godinu koliko traje projekat bićemo bliži našem krajnjem cilju, a to je smanjenje birokratije i unapređenje zadovoljstva građana", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je pozvalo medije da daju doprinos ovom projektu na način što će sami ispuniti anketu i promovisati je privrednoj zajednici i građanima.

"Svi koji ispune anketu napraviće samoprocjenu sopstvene digitalne zrelosti, a timu Ministarstva i UNOPS-a pomoći da kreira svrsishodne politike i razvoja u ovoj oblasti", zaključuje se.

Upitnik o korišćenju eUsluga za građane i poslovnu zajednicu

Bonus video: