Borovinić Bojović: Širiti programe podrške u cilju osiguravanja finansijske nezavisnosti starijih

Glavni grad i država moraju nastaviti da posvećeno razvijaju okruženje u kojem svi, bez obzira na godine, mogu živjeti dostojanstveno, udobno i sigurno, kazala je predsjednica Skupštine Glavnog grada

5097 pregleda 3 komentar(a)
Foto: skupstina.podgorica.me
Foto: skupstina.podgorica.me

Međunarodni dan starijih osoba se u Podgorici, kao i u svim evropskim i svjetskim prijestonicama, obilježava sa sviješću o značajnom resursu koje za razvoj društva predstavlja taj dio populacije, ali i o odgovornosti ukupne zajednice da im obezbijedi sve uslove za kvalitetan život u trećem dobu, saopštila je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

"Ovaj dan je prilika da izrazimo zahvalnost i poštovanje prema našim starijim sugrađanima i sugrađankama za sve što su uradili u izgradnji našeg društva tokom prethodnih decenija. To su naši roditelji, naše bake i djedovi, čija ljubav i podrška je velikim dijelom zaslužna za sve naše uspjehe. Oni su jedan od važnih stubova naše zajednice, riznice mudrosti i iskustva koje se sticalo u decenijama iza nas", kazala je ona.

Rekla je da Glavni grad i država moraju nastaviti da posvećeno razvijaju okruženje u kojem svi, bez obzira na godine, mogu živjeti dostojanstveno, udobno i sigurno.

"To znači širenje programa podrške u cilju osiguravanja finansijske nezavisnosti starijih, pristupa neophodnoj zdravstvenoj njezi i socijalnim uslugama. Ono što svako od nas može pojedinačno da uradi jeste da pruži svoj lični doprinos razvoju socijalne inkluzije starijih tako što će im poklanjati dio svog vremena i pažnje. Zato pozivam sve Podgoričane i Podgoričanke da danas izdvoje vrijeme i da ga na dobar i kvalitetan način provedu u društvu starijih članova svojih porodica, komšija ili prijatelja", poručila je Borovinić Bojović.

Bonus video: