Brđanin: Nove tehnologije ključne u suočavanju sa bezbjednosnim prijetnjama

Brđanin i vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac učestvuju na Konferenciji Evropskog ogranka Asocijacije FBI Nacionalne akademije (FBINAA), koja se ove godine održava u Oslu u Norveškoj

2550 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Nove tehnologije igraju ključnu ulogu u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i unapređenju policijskih vještina, kazao je direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Brđanin i vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor policije posebne namjene Miloš Rakonjac učestvuju na Konferenciji Evropskog ogranka Asocijacije FBI Nacionalne akademije (FBINAA), koja se ove godine održava u Oslu u Norveškoj.

Iz Uprave policije su kazali da je tema ovogodišnje konferencije „Tehnološki horizont policije“, uz poseban akcenat na korišćenje novih tehnologija u modernom policijskom radu.

U saopštenju se navodi da učešće delegacije Uprave policije naglašava posvećenost crnogorske policije u praćenju globalnih tehnoloških trendova i primjeni inovacija u svakodnevnim operacijama.

"Nove tehnologije igraju ključnu ulogu u suočavanju sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i unapređenju policijskih vještina”, kazao je Brđanin.

Kako su naveli iz Uprave policije, FBINAA konferencije su međunarodno priznate kao ključna okupljanja za profesionalce iz oblasti bezbjednosti, pružajući priliku za razmjenu iskustava, usvajanje novih znanja i jačanje policijske saradnje.

“Konferencija je potvrdila važnost primjene vještačke inteligencije i digitalnih alata u policijskoj profesiji, kao i značaj međunarodne saradnje u jačanju globalne bezbjednosti”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se je naglasak stavljen na sajber kriminal, upotrebu dronova u policijskim operacijama, kao izazove digitalne transformacije.

“Osim stručnog dijela, događaj pruža i priliku za umrežavanje i jačanje saradnje među policijskim službenicima iz cijelog svijeta, čineći ga jednim od najvažnijih okupljanja iz oblasti bezbjednosti”, navodi se u saopštenju policije.

Bonus video: