Laušević: Ostavka lična odluka, moja karijera vezana za posao epidemiologa i Medicinski fakultet

Laušević je kazao da je sa Ministarstvom zdravlja imao dobru saradnju, kao i sa svojim kolektivom čiji dio ostaje

11995 pregleda 5 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Profesor Dragan Laušević kazao je da je ostavka na mjesto direktora Instituta za javno zdravlje (IJZ) njegova lična odluka.

On je "Vijestima" kazao i da je njegov dogovor sa ministrom zdravlja Vojislavom Šimunom "bio i ostao da moj boravak na čelu Instituta bude ograničenog trajanja".

"... Pošto je moja karijera vezana prvenstveno za posao epidemiologa i profesora na Medicinskom fakultetu, a ne za poslove menadžera", rekao je Laušević "Vijestima.

Dodao je i da je sa Ministarstvom zdravlja imao dobru saradnju, kao i sa svojim kolektivom čiji dio ostaje.

"Izvještaj o najvažnijim unaprjeđenjima načina rada i postignućima Instituta za vrijeme od osam mjeseci koliko sam sa svojim saradnicima, njime rukovodio, dostavio sam ministru zdravlja koji će procijeniti vrijednost urađenog. Nadam se da je Institut i za vrijeme mog mandata, kao što je to činio i ranije, bio u službi građana i narodnog zdravlja, kao i da će sa takvim pristupom nastaviti i dalje da funkcioniše", poručio je Laušević.

Vijesti su jutros objavile da je Laušević podnio ostavku, a da se kao najozbiljniji kandidat pominje doktorka Snežana Barjaktarović Labović, načelnica Odeljenja za nauku, projekte i međunarodnu saradnju u Institutu.

Bonus video: