Lazarević: Humanitarni marš simbol naše posvećenosti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija

Iz Ministarstva odbrane saopšteno da je humanitarni marš okupio više stotina vojnika, kao i njihove porodice i građane

2993 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Humanitarni marš predstavlja simbol naše posvećenosti i solidarnosti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naša obaveza prema društvu podrazumijeva da štitimo i pružamo podršku najranjivijima i ovaj marš je još jedan korak ka ispunjenju te obaveze, saopštio je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadni general Zoran Lazarević.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane (MO), pripadnici MO i Vojske Crne Gore održali su, u susret proslavi Dana Vojske, humanitarni marš ulicama Podgorice s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Centru za rani razvoj Kliničkog centra Crne Gore, koji se bavi radom sa djecom sa smetnjama u razvoju.

"Ovaj događaj okupio je više stotina vojnika, kao i njihove porodice i građane, koji su se zajedno trudili da pruže podršku najranjivijim članovima našeg društva", dodaje se.

Lazarević je kazao da ovo nije prva humanitarna akcija Vojske Crne Gore i rekao da će rado nastaviti sa ovakvim inicijativama, "jer humanost i hrabrost čine osnovne vrijednosti pripadnika Vojske Crne Gore".

"U akciji ne učestvuju samo naši pripadnici koji su se okupili na maršu, već i oni u međunarodnim misjama i aktivnostima, u Letoniji, Bugarskoj, Iraku, Zapadnoj Sahari, ali i oni koji služe u Baru, Kolašinu, Pljevljima, širom naše zemlje“, poručio je.

"General je pozvao kolege iz drugih institucija i državne zvaničnike da se pridruže akciji prikupljanja novčanih sredstava do 7.okobra, Dana Vojske, pri čemu je istakao da će sav prikupljeni novac biti usmjeren ka poboljšanju uslova života i pružanju dodatnih resursa Centru, kako bismo zajedno doprineli kvalitetnijem odrastanju djece sa smetnjama u razvoju", navodi se u saopštenju.

Marš se završio ispred zgrade Centra za rani razvoj, gdje je učesnike dočekao direktor Centra, dr Ivan Krgović, sa saradnicima. On je generalu Lazareviću predstavio kapacitete te institucije i izrazio zahvalnost za organizovanu akciju.

"Vaučer sa konačnim iznosom prikupljenog novca biće uručen predstavnicima Centra na centralnoj svečanosti povodom Dana Vojske 7.oktobra, a do tada svi zainteresovani se mogu pridružiti i donirati sredstva uplatom na žiro račun Kliničkog centra Crne Gore (530-1866-41) uz naznaku 'Vojska Crne Gore Centru za rani razvoj'", rekli su iz MO..

Bonus video: