"Stiže nam beba" u subotu u Podgorici

"Na bini će biti organizovana predavanja, prezentacije i radionice tokom kojih će gosti biti stručnjaci stručnjaci iz oblasti zdravlja i porodične edukacije", rekli su organizatori

995 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Udruženje Roditelji
Foto: Udruženje Roditelji

Jedanaesto izdanje Info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice pod nazivom "Stiže nam beba" biće održano u subotu u Podgorici.

Događaj organizuju Udruženje Roditelji i njegovo socijalno preduzeće Kreativa lab, u partnerstvu sa Kliničkim centrom Crne Gore, Javnom zdravstvenom ustanovom Dom zdravlja Glavnog grada i centrom BIG fashion Podgorica, gdje će se i održati Info dan.

"Info dan je namijenjen trudnicama i budućim očevima, kao i onima koji su nedavno postali roditelji, jer im pruža priliku da se informišu, edukuju, ali i osvoje poklone koji će im biti korisni tokom prvih mjeseci sa bebom. Na bini će biti organizovana predavanja, prezentacije i radionice tokom kojih će gosti biti stručnjaci stručnjaci iz oblasti zdravlja i porodične edukacije", rekli su organizatori.

Tokom programa predavanja i prezentacije će održati: dr Ana Musić, specijalistkinja ginekologije i akušerstva, KCCG, Almasa Bošnjak, akušerska sestra, KCCG, dr Jelena Paunović, specijalistkinja ginekologije i akušerstva, KCCG, dr Violeta Šanović, spec. anesteziologije KCCG, dr Esma Hot, dr pharm spec, dr Sanda Canović, dr pharm spec, Lepa Žunjić i Katarina Čarapić, porodične savjetnice, dr Ivana Lakićević, spec. pedijatrije, JU DZ Glavnog grada, Vesna Vukčević, patronažna sestra, JU DZ Glavnog grada, Nevena Vujošević, vršnjačka savjetnica za dojenje udruženje Roditelji, dr Nelica Ivanović Radović, msci med. specijalistkinja pedijatrije, IBD, KCCG, dr Milena Adžić, specijalistkija fizikalne medicine i rehabilitacije i subspecijalistkinja dječije fizijatrije, IBD, KCCG i Marina Šušić, dječija fizioterapeutkinja.

Tokom dana biće održan i mini sajam na kome će se predstaviti kompanije koje nude proizvode namijenjene trudnicama, porodiljama, bebama, ali i ostalim članovima porodice.

"Svi učesnici predavanja i prezentacija, kao i predstavnici kompanija, biće na raspolaganju posjetiocima kako bi oni imali priliku da iz prve ruke čuju stručne savjete i informišu se o temama vezanim za trudnoću, porođaj, dojenje i brigu o bebi i tako se na najbolji način pripremili za dolazak novog člana porodice", piše u najavi. U okviru popodnevnog dijela programa biće organizovano i mini takmičenje za tata-mate u okviru kojeg će buduće tate imati priliku da pokažu koliko su spretni u prepoznavanju neophodne opreme i proizvoda za njegu beba i da osvoje korisne poklone. Tokom dana budućim mamama će biti na raspolaganju i tim JU DZ Glavnog grada".

Program Info dana počinje u 11 i traje do 20:30 sati.

Detaljna programska satnica je dostupna na Facebook stranici Roditelji.me i Instagram stranicama Roditelji.me i Udruženje Roditelji.

Bonus video: