Crveni krst pokrenuo akciju prikupljanja novčane pomoći za stanovništvo pogođeno katastrofalnim poplavama u BiH

Pomoć možete donirati putem žiro-računa: 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, a uskoro će građani moći donirati i putem sms koda na broj 15888, kod sva tri mobilna operatera

3124 pregleda 1 komentar(a)
Žena sjedi među ruševinama nakon klizišta u poplavljenom selu Donja Jablanica, Foto: Reuters/Marko Đurica
Žena sjedi među ruševinama nakon klizišta u poplavljenom selu Donja Jablanica, Foto: Reuters/Marko Đurica

Crveni krst Crne Gore pokrenuo je akciju prikupljanja novčane pomoći za stanovništvo koje je prethodnih dana pogođeno katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Pomoć možete donirati putem žiro-računa: 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, a uskoro će građani moći donirati i putem sms koda na broj 15888, kod sva tri mobilna operatera, o čemu će javnost blagovremeno obavijestiti (sms kod za korisnike ONE mreže je već aktivan).

Prikupljena sredstva će biti uplaćena na račun Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine.

"Imajući u vidu da je Crveni krst Crne Gore u kontinuiranoj komunikaciji sa kolegama iz Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, apelujemo na građane da za sada, nije neophodno donirati bilo kakvu drugu vrstu pomoći, osim novčane. Tim povodom molimo građane da, dok se za tim ne ukaže potreba, ne odvajaju polovnu garderobu, prehrambene ili higijenske proizvode", navodi se u saopštenju Crvenog krsta Crne Gore.

Podsjećaju da je situacija u BiH veoma teška, da je najmanje 18 osoba izgubilo živote, a da se više od 40 osoba smatra nestalima.

"Naše kolege iz Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine se nalaze na terenu i prate situaciju, u cilju pružanja pomoći porodicama i pojedincima koji su pogođeni poplavama. Crveni krst Crne Gore je već ponudio pomoć kolegama u susjednoj zemlji i stavio na raspolaganje svoje resurse, kada se za tim ukaže potreba. Nastavićemo da budemo u komunikaciji sa njima i obavještavaćemo javnost o mogućnostima pružanja neophodne pomoći", piše u saopštenju.

Bonus video: