Barski i cetinjski vatrogasci će pomoći stanovnicima poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini

Broj poginulih u poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu (BiH) povećan je na 20

5548 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.10.2024. 18:07h

Komandir barske Službe zaštite i spašavanja Aco Vulević, zajedno sa Draganom Radanovićem, Ivanom Nikolićem i Balšom Budimićem učestvovaće u misiji pružanja humanitarne pomoći stanovnicima poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini.

To su saopštili iz Opštine Bar i kazali da će oni pomoći sa savremenom opremom, pumpama za vodu visokog kapaciteta i drugom specijalizovanom opremom te priteći u pomoć svojim kolegama iz BiH u saniranju posljedica poplava.

"Ova akcija solidarnosti još jednom pokazuje predanost i hrabrost naših vatrogasaca u pružanju podrške i pomoći onima kojima je najpotrebnija. Ponosni smo na njihovu nesebičnost i spremnost da pomognu u svakom trenutku", poručili su iz Opštine Bar.

Kako piše "Cetinjski list", pripadnici cetinjske Službe zaštite i spašavanja Filip Latković i Igor Jovićević dio su tima koji će pružiti pomoć stanovništvu Bosne i Hercegovine (BiH) u područjima pogođenim poplavama.

Njih dvojica, kako je Radio Cetinju kazao vatrogasac-spasilac Filip Latković, putuju večeras za Podgoricu kako bi se sa Nacionalnom timom Crne Gore, obučenim za djelovanje tokom prirodnih katastrofa i kriznih situacija, pridružili kolegama u Bosni i Hercegovini i pomogli na saniranju štete prouzrokovane poplavama.

"Večeras ćemo prespavati u trening centru Direktorata za vanredne situacije u Podgorici, odakle ćemo sjutra oko 4.30 krenuti za Bosnu. Tamo ćemo ostati do daljnjega", kazao je Latković.

Nacionalni tim za ruševine i poplave, kako je dodao, čini trideset spasilaca.

Broj poginulih u poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu (BiH) povećan je na 20.

Iz Doma zdravlja Jablanica potvrdili su da su u Donjoj Jablanici pronađena još dva tijela.

Bonus video: