Laković: Stvaraju se preduslovi za podnošenje zahtjeva za otvaranje univerziteta

"Prvi korak koji smo dogovorili uz pomoć i razumjevanje presjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša i njegovog tima je potpisivanje memoranduma"

4309 pregleda 6 komentar(a)
Laković, Foto: gov.me
Laković, Foto: gov.me

Prof. dr Vojo Laković kazao je da prilikom otvaranja univerziteta u Pljevljima postupaju po savjetima propisanim zakonom, kao i da stvaraju preduslove za podnošenje zahtjeva za otvaranje univerziteta.

To se navodi u reagovanju Lakovića na tekst "Ministarstvo nije čulo za osnivanje univerziteta u Pljevljima", objavljenom na portalu Vijesti

Laković je naveo da se stručni tim sa kojim ima namjeru da otvori Univerzitet prije 20 dana obratio i Ministarstvu prosvejte, nauke i inovacija i Agenciji za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju, te da im je odgovoreno da prije podnošenja zahtjeva i Minisarstvu i Agenciji moraju ispuniti uslove.

"Prvi korak koji smo dogovorili uz pomoć i razumjevanje presjednika Opštine Pljevlja Darija Vraneša i njegovog tima je potpisivanje memoranduma. Nakon toga kada se odaberu adekvatne prostorije koje zadovoljavaju tražene kriterijume potpisuje se ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa svim zakonom predviđenim elementima", kazao je Laković.

Dodao je u da se sjutra (četvrtak) potpisuje protokol koji nema zakonske obaveze ni težinu u pravnom smislu.

"Protokol predviđa da Opština Pljevlja ustupa prostor a sve ostalo osnivači Univerziteta. Opština dobija svoj procenat u osnivačkom kapitalu i ne ulaže novčama sredstva", kazao je Laković.

Bonus video: