Eksperti zadovoljni inkluzijom Roma u Bijelom Polju

Ekspertkinja Savjeta Evrope za evaluaciju ROMACTED programa u posjeti Opštini

859 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Ekspertkinja Savjeta Evrope za evaluaciju ROMACTED programa Lusia Ulbrikova, posjetila Opštinu Bijelo Polje.

U pitanju je, kako je Vijestima pojasnio facilitatot programa Rafet Mulić regionalni program koji realizuje Savjet Evrope, koji se sprovodi u šest zemalja zapadnog Balkana u Turskoj.

“U Crnoj Gori se sprovodi u osam opština u kojima živi romska i egipćanska popupacija i te opštine su partneri u programu. Kroz taj program Savjet Evrope pružao je podršku opštinama, istitucijama i organizacijama koje rade na integraciji Roma, kao i lokalnim romskim zajednicama, na povezivanju u cilju bolje integracije, poboljšanju života i rada RE populacije", kazao je Mulić, ističući da je . Opština Bijelo Polje postigla odlične rezultate kroz ovaj program u procesu integracije romske zajednice, što je potvrđeno od strane epskertkinje Ulbrikove.

Sastanku su sa predstavnicima Opštine prisustvovali su potpredsjednik Opštine Tufik Bojadžić, rukovodilac Odjeljenja Miloš Kljajević, zaposleni u Kancelariji za Rome Vladimir Luković i Dženad Rizvanović, kao i fascilitator ROMACTED programa za Bijelo Polje Rafet Mulić.

Ulbrikova izrazila je zadovoljstvo procesom inkluzije romske populacije u Bijelom Polju kroz dva ciklusa ROMACTED programa.

Podsjećamo da je Opština Bijelo Polje potpisnica Memoranduma o saradnji u okviru pomenutog programa, koji se sprovodi u zemljama zapadnog Balkana i Turske.

Bonus video: