ODT-u predate nove krivične prijave protiv Raonića, članova Savjeta RTCG, advokata

Kandidati za mjesto direktora RTCG u prijavi navode da postoji osnov sumnje za koruptivno ponašanje, zloupotrebu službenog položaja, te kršenje ljudskih i radnih prava, uz diskriminaciju

5903 pregleda 3 komentar(a)
Drljević i Raonić, Foto: Luka Zeković
Drljević i Raonić, Foto: Luka Zeković

Kandidati za mjesto direktora RTCG podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv članova Savjeta RTCG, direktora Borisa Raonića i dvoje pravnika, zbog sumnje da su javni interes podredili interesu generlnog direktora RTCG.

Osim protiv Raonića, krivične prijave su podnijete protiv predsjednika Savjeta RTCG Veselina Drljevića, članova tog tijela Naoda Zorića, Filipa Lazovića, Amine Murić, Milice Špajak i Vladimira Drekalovića, rukovodioca Pravne službe RTCG Željka Mićovića i advokatice Zorice Đukanović.

Srđan Čović, Časlav Vujotić, Snežana Burzan Vuksanović, Slaven Knezović, Andrijana Kadija, Žarko Božović, Sabrija Vulić i Vladimir Maraš u prijavi navode da postoji osnov sumnje za koruptivno ponašanje, zloupotrebu službenog položaja, te kršenje ljudskih i radnih prava, uz diskriminaciju.

Oni navode da je u RTCG "još jednom beskrupulozno pređena granica poštovanja prava, što predstavlja bezočno vrijeđanje javnog interesa".

"Umjesto u korist RTCG, finansirane od svih građana, kako bi štitila javni interes, informisala i obrazovala, Savjet, pravnici i advokati RTCG tumače zakone i pojave za potrebe Raonića, a ne svog klijenta RTCG. Sa ciljem da se Raoniću obezbijedi materijalna dobit koja ga po zakonu ne sleduje. Molimo Vas da urgentno reagujete zbog značaja RTCG i institucionalne agonije kroz koju prolazi. To je pitanje već na stolovima svih institucija Crne Gore i EU", piše u krivičnoj prijavi podnijetoj ODT Podgorica.

Bonus video: