Lješnjak: Vlast u Bijelom Polju povećanjem stipendija nastavlja raditi na unapređenju uslova za studente

"Stvaraju se i uslovi da Bijelo Polje stekne kvalitetan, obrazovan kadar koji će svojim znanjem učiniti perspektivu našeg grada svijetlom", kazala je odbornica DPS-a

1234 pregleda 0 komentar(a)
Una Lješnjak, Foto: DPS
Una Lješnjak, Foto: DPS

Odluka predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića da poveća stipendije za redovne studente iz tog grada predstavlja važan korak u pravcu podrške obrazovanju, kao i ekonomskoj stabilnosti studenata, saopštila je Una Lješnjak, odbornica Demokratske partije socijalista (DPS) i predsjednica Savjeta mladih u opštinskom odboru te partije.

"Uvećane stipendije umnogome će studentima pomoći u izmirivanju obaveza u vezi sa troškovima studija. Takođe, stvaraju se i uslovi da Bijelo Polje stekne kvalitetan, obrazovan kadar koji će svojim znanjem učiniti perspektivu našeg grada svijetlom. Takav društveni momenat je ključ razvoja društva, ali i lokalne zajednice. Osim što lokalna vlast nastavlja da ovakvim i sličnim mjerama radi na unapređenju uslova za studente, nastavljeno je i sa ulaganjem u infrastrukturu obrazovnih ustanova i programa stručnog usavršavanja, čime se šalje jasna poruka da su mladi prioritet djelovanja lokalne politike", kaže Lješnjak.

Poručila je da će DPS uvijek podržavati inicijative koje pomažu mladima da realizuju svoje potencijale i osiguraju bolju budućnost za sebe i svoju zajednicu.

"Ovakvi gestovi podrške prilika su za apel na sve mlade da ostanu posvećeni obrazovanju, jer je to temelj napretka kako na ličnom, tako i na kolektivnom nivou".

Bonus video: