Mugoša: Održati skupštinsko saslušanje na temu vršnjačkog nasilja

"Poslednji nemili događaj u Baru izazvao je ogromnu zabrinutost i po ko zna koji put aktuelizovao problematiku nasilja među djecom školskog uzrasta”, ističe funkcioner SD-a

2185 pregleda 2 komentar(a)
Mugoša, Foto: Evropski savez
Mugoša, Foto: Evropski savez

Predsjednik poslaničkog kluba Socijaldemokrata Crne Gore i predstavnik Evropskog saveza Boris Mugoša podnio je inicijativu skupštinskom odboru za zdravstvo, rad i socijalno staranje da se održi saslušanje nadležnih na temu vršnjačkog nasilja.

"Problematika vršnjačkog nasilja je izuzetno važna i zahtijeva kontinuiranu i efikasnu aktivnost brojnih segmenata društva. Poslednji nemili događaj u Baru izazvao je ogromnu zabrinutost i po ko zna koji put aktuelizovao problematiku nasilja među djecom školskog uzrasta”, ističe Mugoša.

Mugoša podsjeća da je na njegovu inicijativu u maju prošle godine održano skupštinsko saslušanje na temu Rizik, uzroci i posljedice vršnjačkog nasilja, i navodi da bi ponovna diskusija oko navedene teme bila dobra prilika i za sagledavanje realizacije ocjena i stavova donijetih na prošlogodišnjem saslušanju, koji su bili adresirani na određene institucije sistema.

Bonus video: