Daily Press i Domena.com donirali FPN-u CMS sistem

“Posredstvom ove donacije odnosno softvera, studenti odsjeka za žurnalistiku imaju priliku da u praksi sprovode neke od svojih aktivnosti", rekao je Božović

10545 pregleda 1 komentar(a)
Sa događaja, Foto: Boris Pejović
Sa događaja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.10.2024. 18:04h

Daily Press d.o.o i Domena.com donirali su Fakultetu političkih nauka operativni sistem CMS danas u Rektoratu Univerziteta Crne Gore (UCG). Rektor UCG, Vladimir Božović, kazao je da je to vrlo značajan događaj za Univerzitet.

“Posredstvom ove donacije odnosno softvera, studenti odsjeka za žurnalistiku imaju priliku da u praksi sprovode neke od svojih aktivnosti”.

“Ovo je vrlo važno za praktično djelovanje tokom studija”, kazao je Božović i zahvalio se kompanijama Domena.com i Daily Press.

Izvršna direktorica nezavisnog dnevnika Vijesti i Televizije Vijesti, Marijana Kadić Bojanić kazala je da kvalitetno novinarstvo u 21. vijeku predstavlja najviše poštovanje novinarskih standarda, etičkog kodeksa, i vječno traganje za istinom, ali i korišćenje savremene tehnologije.

"To je razlog zbog kojeg smo htjeli sa našim partnerom da podarimo ove softvere, kako bi studenti uz pomoć svojih profesora savladavali praktična saznanja, i kako bi što prije prelazili iz akademskog svijeta u profesionalne vode. Ono što studenti mogu naučiti jeste kako se prave novine, tj. tradicionalno novinarstvo ali će naučiti i kako se prave portali. Nadam se da će studenti napraviti studentski univerzitetski portal i da ćemo uskoro dobiti pozivnicu za lansiranje tog portala”, kazala je Kadić Bojanić.

Bonus video: