Prijave za Program stručnog osposobljavanja otvorene do 18. novembra

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem

5854 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Prijavljivanje korisnika za učešće Programa stručnog osposobljavanja osoba sa stečenim visokim obrazovanjem počeće u petak, 18. oktobra u 14 sati.

Za buduće korisnike Programa, prijavljivanje elektronskim putem, preko portala eUprave, trajaće do 18. novembra 2024. godine, do 14 sati.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija podsjećaju da pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

Stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na internet stranicama eUprave, Uprave za ljudske resurse, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Bonus video: