Čistoća Podgorica: Preko 1,8 hiljada tona otpada uklonjeno sa odlagališta oko kontejnera u prve dvije nedjelje oktobra

Iz ovog gradskog preduzeća su kazali da pojedinci i dalje odlažu na nepropisan način ogromne količine otpada

4906 pregleda 5 komentar(a)
Nelegalno odlagalište smeća u Podgorici (Ilustracija), Foto: Vijesti/Ana Burić
Nelegalno odlagalište smeća u Podgorici (Ilustracija), Foto: Vijesti/Ana Burić

Tokom prve dvije nedjelje oktobra je sa nelegalno formiranih odlagališta otpada oko kontejnera uklonjeno 1.841 tona raznog otpada, što je prosječno 130 tona na dnevnom nivou, saopštili su iz podgoričke Čistoće.

Iz ovog gradskog preduzeća su kazali da pojedinci i dalje odlažu na nepropisan način ogromne količine otpada, zbog čega su podsjetili na niz potencijalnih rješenja.

"Na prostoru grada ima pet reciklažnih dvorišta i jedno u Opštini Zeta. Mobilno reciklažno dvorište se postavlja u djelove grada gdje nije moguće izgraditi stacionarno reciklažno dvorište. Na odlagalištu Mojanski krst u Opštini Zeta omogućeno je besplatno odlaganje građevinskog šuta i zemljanih iskopa", naveli su iz Čistoće.

U saopštenju gradskog preduzeća se ističe i da pozivom na broj dispečerske službe (067/207-720) građani mogu dobiti informaciju kada će autokiperi i radne mašine biti u određenom dijelu grada, u cilju sakupljanja biljnog i kabastog otpada, i u koordinaciji putem telefona sa poslovođom Čistoće dogovoriti vrijeme i tačnu lokaciju gdje mogu donijeti otpad.

"Pravna lica imaju mogućnost potpisivanja ugovora o besplatnom preuzimanju kartonske ambalaže. Kolege iz privrednog društva "Deponija" omogućili su građanima da, do kraja godine, besplatno odlažu kabasti otpad na Deponiji (više info na www.deponija.me).

Pozivamo građane Podgorice da koriste navedene mogućnosti, dajući na taj način doprinos očuvanju životne sredine i održavanju našeg grada čistim", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: