Fondacija Volonteri Crne Gore i podgorički Centar za socijalni rad: Zajedno protiv siromaštva

Memorandum je potpisan juče, kad se obilježavao Međunarodni dan borbe protiv siromaštva

3201 pregleda 0 komentar(a)
Pavićević i Đečević, Foto: Fondacija Volonteri Crne Gore
Pavićević i Đečević, Foto: Fondacija Volonteri Crne Gore

Izvršni direktor Fondacije Volonteri Crne Gore, Mirko Pavićević i Arnesa Đečević, direktorica JU Centar za socijalni rad za Glavni grad Podgorica, opštinu u okviru Glavnog grada Golubovci i opštinu Tuzi, potpisali su Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Memorandum je potpisan juče, kad se obilježavao Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

„Svaki peti građanin Crne Gore je u riziku od siromaštva, a taj rizik je najvidljiviji kod ranjivih kategorija – djece i mladih. Ovaj podatak treba da zabrine cjelokupnu javnost, ali i da nas podstakne da zajednički djelujemo na terenu, jer samo na taj način možemo očekivati smanjenje stope siromaštva. Upravo iz toga razloga, u kontinuitetu se trudimo sarađivati sa svim akterima iz zajednice koji djeluju u oblasti socijalne zaštite. Veliki broj korisnika naših usluga ima prebivalište ili boravište na teritoriji Podgorice, Golubovaca i Tuzi, pa je ovaj korak ključan za formalizovanje saradnje i planiranja zajedničkih aktivnosti u cilju podizanja kvaliteta usluga koje pružamo korisnicima koji se nalaze u stanju socijalne potrebe. Uspostavili smo okvir za saradnju i partnerstvo na principu uzajamnosti, a sve u korist i za bolje uslove života najugroženijih”, kazao je Pavićević.

Kako je naveo, Đečević i on su dogovorili dalje korake i zajedničke aktivnosti, a do kraja mjeseca biće realizovana prva zajednička akcija.

Bonus video: