MVP: Provjeravamo da li su tokom sajma u Kini na štandu Srbije prikazane fotografije crnogorskih opština

Na društvenim mrežama je objavljena fotografija navodno sa sajma vina u kineskoj provinciji Guangdžou, a na kojem su na označenom štandu Srbije prikazane fotografije crnogorskih opština

7921 pregleda 7 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi MVP, Foto: Boris Pejović
Zgrada u kojoj se nalazi MVP, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP), posredstvom Ambasade Crne Gore u Pekingu, provjerava da li su, tokom sajma vina u Kini, na štandu Srbije prikazane fotografije crnogorskih opština, saopšteno je agenciji MINA iz tog resora.

Na društvenim mrežama danas je objavljena fotografija navodno sa sajma vina u kineskoj provinciji Guangdžou, a na kojem su na označenom štandu Srbije prikazane fotografije crnogorskih opština.

Iz MVP-a su na upit agencija MINA odgovorili da, posredstvom Ambasade u Pekingu, provjeravaju sve navode i utvrđuje neophodne činjenice u cilju reagovanja prema organizatorima sajma i vlasniku štanda.

"Ambasada u Pekingu će, u najskorijem roku, pribaviti detaljne informacije u vezi sa pripremom i organizacijom štanda, te ukazati na obavezu istinitog i preciznog informisanja kako posjetilaca sajma, tako i šire javnosti, o tome koje kompanije i iz kojih država su predstavljene i naglasiti da je nedopustivo da fotografije jedne države budu prikazane na štandu druge", naveli su iz MVP-a.

Iz tog resora su poručili da će, po utvrđivanju svih okolnosti, reagovati na odgovarajući način i o tome informisati zainteresovanu javnost.

Bonus video: