Marković: DPS vojnici pokazali da su vrlo ažurni na dužnosti kad su u pitanju partijski interesi, pa i po cijenu zakona

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane je reagovao povodom odluke Vladine Komisije za žalbe kojom je poništeno rješenje ministra odbrane Dragana Krapovića o prekidu aktivne službe načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnom generalu Zoranu Lazareviću

24019 pregleda 67 reakcija 67 komentar(a)
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković
Ministarstvo odbrane, Foto: Luka Zeković

Nismo iznenađeni "efikasnim" postupanjem Komisije za žalbe u predmetu brigadnog generala Zorana Lazarevića i njihovom meritornom odlukom po pitanju istog, saopštio je danas Marko Marković, državni sekretar u Ministarstvu odbrane.

On je reagovao povodom odluke Vladine Komisije za žalbe kojom je poništeno rješenje ministra odbrane Dragana Krapovića o prekidu aktivne službe načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnom generalu Zoranu Lazareviću.

"U 2023. i 2024. godini Komisija za žalbe ni po jednom predmetu nije odlučila u meritumu, već je predmete vraćala na ponovni postupak i odlučivanje prvostepenom organu, odnosno ovom ministarstvu, osim u predmetu brigadnog generala Lazarevića. Prije žalbe koju je podnio general Lazarević, 17.9.2024. godine, Komisiji za žalbe je ovo ministarstvo dostavilo 15 žalbi po kojima još uvijek nije odlučila, među kojima ima žalbi koje su proslijeđene komisiji 12.2.2024. godine, 13.3.2024, 6.6.2024, 1.7.2024, 11.7.2024, 29.7.2024, 7.8.2024, 9.8.2024, 4.9.2024, 6.9.2024. godine", istakao je Marković u saopštenju.

On je dodao da će se predsjednica Komisije "bar u svom izvještaju o radu za 2024. godinu moći pohvaliti da je, od njenog imenovanja 2022. na čelu Komisije za žalbe, donijela bar jednu odluku u meritumu kad su u pitanju predmeti zaposlenih Ministarstva odbrane po kojima postupa".

"Ovakvo postupanje predsjednice Komisije za žalbe Dejane Zeković, bivše DPS kandidatkinje za odbornicu na listi 'Za dobro građana Žabljaka – Pobjednički! Koalicija DPS, SD – Milo Đukanović', koju je Predrag Bošković zaposlio u julu 2018. godine u Ministarstvu odbrane, na mjesto načelnice Direkcije za statusna pitanja, kada je 'teren prepoznavao ljude', nije iznenađujuće. Vjerovatno isto pravno mišljenje u ovom predmetu dijeli sa Đorđem Radulovićem, članom Komisije, svojim partijskim kolegom i bivšim saradnikom u Ministarstvu odbrane, kojeg je Bošković 2017. godine angažovao po ugovoru o djelu, a 2019. zaposlio u Obavještajno-bezbjednosnom direktoratu i poslije dva mjeseca rasporedio za saradnika gospođi Zeković u Ministarstvu. Ova 'gospoda' očigledno imaju neke obaveze prema svom bivšem poslodavcu Boškoviću, najpoznatijem DPS vojniku", poručio je Marković.

On je kazao da su "DPS vojnici opet pokazali da su vrlo ažurni i na dužnosti kad su u pitanju partijski interesi, pa i po cijenu zakona".

"Da ovo nije poduhvat samo DPS vojnika, bivših službenika Ministarstva odbrane, svjedoči još jedna članica KZŽ, Marina Petrič, članica DPS Opštinskog odbora Bijelo Polje, kao i Edita Bulić, vedeta SD-a (Socijaldemokrate) i srećna dobitnica stana od Glavnog grada. Zaista, ova 'gospoda' imaju šta i da vraćaju gazdama! Imajući u vidu sve prethodno i očekivanu odluku Komisije za žalbe, nismo procesuirali postupak prekida službe prema Savjetu za odbranu i bezbjednost, a što svakako nije od uticaja i irelevantno je za donošenje odluke o njegovom razrješenju dužnosti načelnika Generalštaba VCG", zaključio je Marković.

Bonus video: