U Nikšiću počele trodnevne Nacionalne igre

"Ove godine smo dodatno omasovili takmičenje. Svake godine se u aktivnosti Specijalne olimpijade uključuje sve veći broj sportista, što je veoma značajno", rekao je predsjednik Specijalne Olimpijade

1206 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

“Specijalna Olimpijada Nikšić” u saradnji sa crnogorskim savezom "Specijalna Olimpijada" u Nikšiću organizuje Nacionalne igre 2024, koje traju tri dana i održavaju se u Sportskom centru. Riječ je o 17. Nacionalnim igrama i drugim koje organizuje “Specijalna Olimpijada Nikšić”.

“Ovo je najveće nacionalno takmičenje u kalendaru Specijalne olimpijade Crne Gore koje je okupilo oko 200 učesnika koji će se takmičiti u boćenju, malom fudbalu i stonom tenisu. Takmičari su iz devet opština, iz sve tri regije. Ove godine smo dodatno omasovili takmičenje. Svake godine se u aktivnosti Specijalne olimpijade uključuje sve veći broj sportista, što je veoma značajno. Ovo takmičarima predstavlja prozor u svijet i oni mogu da pokažu svoje mogućnosti“, kazao je Aleksandar Vuksanović, predsjednik „Specijalne olimpijade Crne Gore“, i zahvalio se „Specijalnoj Olimpijadi Nikšić“, Sportskom centru, Ministarstvu sporta, kao i Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija.

Potpredsjednik Opštine, Mitar Goranović, pohvalio je rad Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom, čiji korisnici su članovi „Specijalne Olimpijade Nikšić“.

„Nikšić je po drugi put domaćin ovog takmičenja. Sigurno su to zaslužili dobrim domaćinstvom prošle godine. Moram pohvaliti rad direktora Dnevnog centra, Radovana Dragnića, i čitavog osoblja, koji ulažu ogroman rad, trud, kreativnost i energiju kako bi stvorili lijepu radnu atmosferu u kojoj djeca mogu da prihvate određena znanja i vještine i da se roditeljima vrate s osmjehom i sa novim znanjima, što je negdje i svrha postojanja Dnevnog centra“, istakao je Goranović.

Bonus video: