Marković: Komentarisao sam rješenje Komisije za žalbe koje su 'samostalno i nezavisno' već donijeli

"Nadam se da će u dogledno vrijeme donijeti rješenja i za nekih petnaestak predmeta iz Ministarstva odbrane koji su starijeg datuma od ovog kojim su se ekspresno, 'samostalno i nezavisno' bavili"

1694 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Marko Marković kazao je da nije "ni slova" napisao o načinu imenovanja članova Vladine Komisije za žalbe i njihovoj kompetentnosti, "nego o njihovom političkom i profesionalnom backgroundu, što nisu demantovali".

Marković je reagovao na saopštenje Vladine Komisije za žalbe koje je saopštilo da ih Ministarstvo odbrane "politički etiketira i zastrašuje".

"Prvo, Komisija polemiše sa novinarom koji u formi svojeg stava konstatuje da se njihovo rješenje tiče prestanka aktivne službe generala Lazarevića. U mojem reagovanju, koje je u integralnoj formi upućeno redakciji, nema ni riječi o tome. Drugo, nisam ni slova napisao o načinu imenovanja članova Komisije i njihovoj kompetentnosti, nego o njihovom političkom i profesionalnom backgroundu, što nisu demantovali", naveo je Marković.

Kao treće, je dodao da navod da vrši neprimjeren uticaj i pritisak na samostalan i nezavisan rad, "ne može da stoji, jer sam samo komentarisao rješenje koje su 'samostalno i nezavisno' već donijeli".

"Četvrto, ni ja nemam namjeru dalje da polemišem sa članovima Komisije za žalbe. Ovakvo njihovo reagovanje samo je potvrda onoga što sam iznio. Ne želim da trošim njihovo dragocjeno vrijeme u nadi da će u dogledno vrijeme donijeti rješenja i za nekih petnaestak predmeta iz Ministarstva odbrane koji su starijeg datuma od ovog kojim su se ekspresno, 'samostalno i nezavisno' bavili", zaključio je Marković.

Bonus video: