Razgovarali o infrastrukturnim i drugim prioritetima u Krtolima

Održan sastanak predstavnika Opštine Tivat sa Savjetom mjesne zajednice

1295 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

U sklopu aktivnosti donošenja predloga Budžeta za 2025. godinu, Sekretarijat za lokalnu upravu organizovao je sastanak predstavnika Opštine sa Savjetom Mjesne zajednice Krtoli.

Na listi infrastrukturnih i drugih prioriteta na tom dijelu tivatske teritorije našli su se predlozi poput izgradnje trotoara od Doma kulture ka Plavim horizontima, uređenje prostora oko Doma kulture i centralnog trga u Radovićima, ali i uređenje lokacija kao što su gumna, kružni tok ka Plavi horizontima i vidikovci.

Sastanku je prisustvovao potpredsjednik Opštine Tivat Jovan Brinić, koji je istakao kako je evidentan značajno manji broj zahtjeva prema kapitalnom Budžetu u poređenju sa prethodnim godinama.

„Kada zbrojimo broj podnijetih zahtjeva te njihovu sadržinu, možemo zaključiti da u ukupnom, projektovana cifra iznosi oko 500.000 eura. Ovo dokazuje veliki rad i odličnu saradnju Mjesne zajednice i Opštine u prethodnom periodu i da je mnogo toga do sada urađeno. Posebno treba imati u vidu da se MZ Krtoli suočila sa značajnim izazovima i činjenicom da je teritorijalno najveća MZ“, istakao je Brinić.

Na sastanku se moglo čuti da je izgradnja trotoara na potezu od Doma kulture ka plaži Plavi horizonti uslovljena radovima na vodovodnom i kanalizacionom sistemu. U planu je uređenje neposredne okoline Doma kulture u centru Radovića, što je predviđeno relevantnim planskim dokumentima. U planu je uređenje parkinga sa 15 parking mijesta, a dio prostorija u prizemlju Opština će ustupiti Ministarstvu sporta i mladih za potrebe rada Omladinskog servisa.

tivat rasprava
foto: Opština Tivat

Direkcija za investicije i Komunalno preduzeće će kroz manje investciije oplemeniti prostor vidikovaca. Tokom sastanka razgovaralo se o mogućim modalitetima uređenja nekoliko gumna kao autentičnih prostora, posebno imajući u vidu da se ista velikom većinom nalaze u privatnom vlasništvu.

Građani Krtola zainteresovani su za uređenje trga u centru Radovićima. Kako bi projekat bio realizovan potrebno je izraditi neophodnu projektnu dokumentaciju, a procijenjena vrijednost radova iznosi oko 370.000 eura bez PDV-a.

Samo neki od do sada realizovanih projekata su adaptaciji Doma kulture za potrebe privremenog odvijanja nastave i vrtića, asfaltiranje puteva kroz Đuraševiće, Gošiće, Krašiće, Radoviće, proširenje javne rasvjete, uređenje više vidikovaca, prilaznog puta i parkinga kod crkve Sv. Gospođe. U toku je izgradnja nove škole „Branko Brinić“, a slijedi početak izgradnje I faze fekalne i atmosferske kanalizacije i zamjena cjevovoda u iznosu od 2.5 miliona eura i nastavak radova kod crkve Sv. Gospođe.

Sastanku su u ime Opštine prisustvovali rukovodioci Sekretarijata za uređenje prostora, Sekretarijata za saobraćaj i stambeno-komunalne djelatnosti, Direkcije za investicije, Sekretarijata za lokalnu upravu, Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor i Službe zaštite i spašavanja. O predlozima Mjesne zajednice razgovarali su i predstavnici Komunalnog preduzeća, Vodovoda i kanalizacije i Parking servisa.

Bonus video: