HRA: Demokrate da objasne zašto nisu obezbijedile školske policajce

Iz HRA su kazali da su uvijek upozoravali na neosnovane pritiske na sud svake vlasti

1494 pregleda 4 komentar(a)
HRA, Foto: HRA
HRA, Foto: HRA

Pozivamo Demokrate da umjesto napada na sud, objasne ono što je u njihovoj nadležnosti kao izvršne vlasti – zašto sve ovo vrijeme od kad vrše vlast, i godinu dana koliko je njihov kadar ministar unutrašnjih poslova, nisu obezbijedile školske policajce, što je HRA tražila kao i direktori škola u Podgorici, saopšteno je danas iz Akcije za ljudska prava (HRA).

Iz te nevladine organizacije (NVO) su reagovali na saopštenje Demokratske Crne Gore u kome se između ostalog navodi da nisu protiv sudija i da ne vrše pritisak, ali da neće ćutati na anomalije u pravosuđu.

Iz HRA su kazali da su uvijek upozoravali na neosnovane pritiske na sud svake vlasti.

"Ukazujemo da smo, na primjer, samo na temu neprimjerenih pritisaka na sud najmanje šest puta kritikovali bivšu vlast DPS-a, o čemu svjedoče naša saopštenja dostupna na web-sajtu. Demokrate su partija na vlasti i imaju posebnu odgovornost da poštuju nezavisnost sudstva i ljudska prava i ne smiju proizvoljno da napadaju sud samo zato što ne tjera ljude i djecu u pritvor kao u kaznu. Što se tiče kritike da nismo reagovali na stav opozicione poslanice, kada Demokrate pođu u opoziciju, manje ćemo pratiti i njihove stavove", poručili su iz HRA.

Bonus video: