Blanka Đurašević ponovo imenovana za pomoćnicu sekretara za zaštitu imovine u Budvi

Nakon što je Vladina Komisija za žalbe poništila prethodno rješenje, potpredsjednica Opštine Budva potpisala novo, kojim joj je određen mandat od pet godina u Sekretarijatu za zaštitu imovine

5807 pregleda 26 reakcija 3 komentar(a)
Blanka Đurašević, Foto: Privatna arhiva
Blanka Đurašević, Foto: Privatna arhiva

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić potpisala je rješenje o imenovanju Blanke Đurašević na mjesto pomoćnice sekretara za zaštitu imovine, kojim joj je određen mandat od pet godina u tom ključnom opštinskom resoru.

Rješenje, u koje su “Vijesti” imale uvid, prethodno je potpisao i donio vršilac dužnosti sekretara za zaštitu imovine Opštine Budva Vlado Ivanović.

Ivanović je nakon sprovedenog postupka po konkursu koji je objavljen u aprilu, u junu takođe imenovao Đurašević za svoju pomoćnicu, ali je takvu odluku pred Komisijom za žalbe Vlade Crne Gore osporio protivkandidat na konkursu Đorđe Zenović, nekadašnji pomoćnik u tom opštinskom resoru. Komisija za žalbe krajem septembra usvojila je žalbu Zenovića i iz procesnih razloga poništila rješenje, te naložila Sekretarijatu za zaštitu imovine da u roku od 20 dana donese novo.

“Uvažavajući navode iz odluke Komisije za žalbe, te vodeći se smjernicama i inputima, Sekretarijat za zaštitu imovine donio je novu na zakonu zasnovanu odluku, otklanjajući sve nedostatke i propuste učinjene prilikom donošenja prve odluke. Uzevši u obzir rezultate provjere sposobnosti kandidata koji su se prijavili na konkurs, odnosno činjenice da je kandidatkinja Blanka Đurašević ostvarila ukupno 43,2 boda, a da je kandidat Đorđe Zenović ostvario 43 boda, to je odlučeno o postavljenju Đurašević za pomoćnicu sekretara. Odluka je bazirana na bodovnom stanju koje je rezultat provjere sposobnosti, znanja, kompetencija i vještina kandidata, a koje su provjerene pisanim i usmenim putem, sve u skladu sa zakonskom regulativom”, piše u rješenju.

Shodno izvještaju o provjeri znanja, sposobnosti, kompetencija i vještina sprovednog u junu, kako piše u rješenju, Đurašević je na pisanom radu ostvarila ukupno 19,6 bodova, čime je stekla pravo da može pristupiti strukturiranom intervjuu.

“Na strukturiranom intervjuu Đurašević je ostvarila ukupno 23,6 bodova. Drugi kandidat, Đorđe Zenović je na pisanom radu ostvario ukupno 20 bodova, dok je na strukturiranom intervjuu imao ukupno 23 boda. Imajući u vidu rezultate provjere sposobnosti, odnosno ostvarene bodove kandidata, nalazeći da je kandidatkinja Đurašević ostvarila veći broj bodova, te da je bolje rangirana od drugog kandidata, v.d. sekretara za zaštitu imovine donio je odluku o njenom postavljenju za pomoćnicu sekretara za zaštitu imovine Opštine Budva na mandatni period od pet godina. Na postavljanje je saglanost dala potpredsjednica Opštine”, istakao je je Ivanović u rješenju.

Protiv tog rješenja, kako se navodi, može se u roku od osam dana izjaviti žalba Komisiji za žalbe Vlade Crne Gore, kao drugostepenom organu.

Đurašević je na majskim izborima bila na listi grupe građana “Budva naš grad - Nikola Jovanović”, ali je na listi za predstojeće izbore nema. Zenović je na majskim izborima predvodio budvanske Demokrate, koje je napustio razočaran odlukom centrale partije da se na novembarskim izborima nastupi u koaliciji sa Pokretom Evropa sad. Zenović na predstojeće izbore izlazi kao lider novoformirane grupe birača “Pokret za Grad”.

Jelena Lazić u fotelji glavne gradske arhitektice

Jelena Lazić, koja je prethodnih godinu i po obnavljala dužnost vršiteljke dužnosti glavne gradske arhitektice, imenovana je na tu funkciju u punom petogodišnjem mandatu. To je odluka Sekretarijata za lokalnu samoupravu, koja je potvrđena “Vijestima”. Taj opštinski resor sproveo je konkurs na koji su bila prijavljena još dva kandidata: nekadašnji glavni urbanista Dragan Grbić, ali i nekadašnji glavni gradski arhitekta Mladen Ivanović.

Kako je “Vijestima” rečeno, kandidature oba kandidata su odbačene.

Ivanovićeva kandidatura nije prihvaćena jer diploma nije bila nostrifikovana, dok Grbić nije izbrisan iz kaznene evidencije Ministarstva pravde.

Lazić je kandidatkinja za odbornicu vladajuće “Budva naš grad” na novembarskim izborima, a bila je na listi koju predvodi Nikola Jovanović i na minulim majskim izborima.

Bonus video: