Biciklo.me: Kritična masa na ulicama Podgorice, važnost povezivanja Maslina sa centrom grada

Iz NVO Biciklo.me pozivaju građane svih generacija i mogućnosti da se pridruže vožnji i uživaju u gradskim ulicama bez automobila, istovremeno zagovarajući bolje uslove za upotrebu bicikla

3611 pregleda 3 komentar(a)
Sa jedne od prethodnih vožnji, Foto: Biciklo.me
Sa jedne od prethodnih vožnji, Foto: Biciklo.me

Nevladina organizacija (NVO) Biciklo.me saopštilo je da danas organizuje novu biciklističku vožnju "Critical Mass" ulicama Podgorice, sa početkom u 17 časova sa Trga nezavisnosti.

Kako navode iz ove NVO, ovu 82. po redu kritičnu masu iskoristiće da skrenu pažnju nadležnih institucija na važnost povezivanja naselja Masline sa centrom grada putem biciklističkih staza, kako bi stanovnici ovog dijela Podgorice mogli bezbjedno i efikasno da koriste biciklo kao prevozno sredstvo.

Critical Mass
foto: Biciklo.me

"Kao i obično, i ova kolektivna vožnja krenuće sa Trga nezavisnosti, odakle će se građani na biciklima uputiti prema Maslinama. Voziće Ulicom Marka Miljanova, Bulevarom Ivana Crnojevića, zatim kroz Masline ulicama Goce Delčeva, Crnojevića, Đulje Jovanova i Franca Rozmana, a onda Beogradskom ispod Gorice i nazad do Trga. Ukupna dužina rute iznosi oko 7,5 kilometara", piše u saopštenju Biciklo.me.

Iz te NVO pozivaju građane svih generacija i mogućnosti da se pridruže vožnji i uživaju u gradskim ulicama bez automobila, istovremeno zagovarajući bolje uslove za upotrebu bicikla.

"Kritična masa je kolektivna vožnja biciklima koja se organizuje u brojnim gradovima širom svijeta, a NVO Biciklo.me je u Podgorici organizuje jednom mjesečno više od deset godina. Vožnjom se daje prilika građanima da iskuse gradske ulice na drugačiji način nego inače, ali i pozivaju nadležni da saobraćajnice učine pogodnim i bezbjednim za kretanje biciklom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: