"Hrabrost koja zaslužuje sve pohvale": Vraneš primio Emira Loja, građanina koji je spasio napadnutog ljekara

"Ovaj čin je primjer kako pojedinac može da utiče na život drugih", kazao je predsjednik Opštine Pljevlja

9525 pregleda 10 komentar(a)
Lojo na prijemu kod Vraneša, Foto: Opština Pljevlja
Lojo na prijemu kod Vraneša, Foto: Opština Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja dr Dario Vraneš danas je u svom kabinetu primio Emira Loja, koji je prije nekoliko dana spasio ljekara neuropsihijatra Doma zdravlja u Pljevljima Ilhana Tursumovića kada ga je na radnom mjestu napao nožem sugrađanin D.V. nakon što mu je odbio da izda ljekarsko uvjerenje za posjedovanje oružja.

Vraneš je izrazio duboko poštovanje i zahvalnost Loju za njegovu hrabrost i odlučnost.

“Ovaj čin je primjer kako pojedinac može da utiče na život drugih. Tvoja hrabrost zaslužuje sve pohvale i mi smo ponosni što imamo ovakve ljude u našem gradu”, rekao je Vraneš.

Kazao je da je u razgovoru sa ministrom zdravlja dr Vojislavom Šimunom razgovarao o mogućnostima rješavanja Emirovog zaposlenja.

Mladom heroju uručen je simboličan poklon, a razgovaralo se i o mogućim inicijativama za promovisanje sigurnosti na radnom mjestu i podršku zdravstvenim radnicima.

“Ovaj događaj podsjeća sve nas na važnost solidarnosti i hrabrosti u teškim trenucima. Opština Pljevlja će nastaviti da radi na unapređenju uslova rada i sigurnosti za sve naše građane, a istinske heroje će uvijek ponosno isticati”, saopštili su iz Opštine Pljevlja.

Lojo je tog dana došao u bolnicu da izvadi ljekarsko uvjerenje jer je namjeravao da konkuriše za posao vozača u Domu starih u Pljevljima, iako je po strukovni ekonomista.

Nakon što godinama nije uspio da nađe zaposlenje u svojoj struci, odlučio je da konkuriše za posao vozača u Domu starih u Pljevljima.

Lojo kaže da je u čekaonici, sa drugim pacijentima, čekao red na pregled u susjednoj ordinaciji, kada je istrčala medicinska sestra dozivajući u pomoć.

Ne razmišljajući o posljedicama, Lojo tvrdi da je utrčao u ordinaciju gdje je zatekao krvlju oblivenog doktora Tursumovića i čovjeka kako drži nož pod njegovim grlom. Priča da je napadač pružao jak otpor dok je pokušavao da mu otme nož. Kada je uspio, tvrdi da ga je oborio na bolnički krevet, te da su mu u pomoć pritekla još dvojica momaka.

Kaže i da je potom pozvao policiju...

Bonus video: