Maćehinski odnos Opštine Nikšić prema MZ Župa

Do 20. juna biće raspisan tender za saniranje kosina i postavljanje zaštitne mreže na dionici pored Liverovićkog jezera
386 pregleda 1 komentar(a)
Župa Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Župa Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 07.06.2017. 13:21h

Ukoliko lokalna uprava ne ispuni zahtjeve Savjete MZ Župa nikšićka koji se tiču poboljšanja infrastrukture oni će preduzeti adekvatne mjere kako bi skrenuli pažnju na, kako ističu u saopštenju za javnost, maćehinskog odnosa rukovodstva Opštine Nikšić prema toj MZ.

"Na sastanku sa predstavnicima Opstine i Uniprom metali predočeno je predstavnicima lokalne vlasti da ce svako odlaganje rokova zahtjeva MZ imati adekvatan odgovor mještana Župe Nikšićke sa čime ćemo upoznati sve relevantne državne institucije jer je sramotno da se nastavi zamajavanje mještana Župe Nikšićke kako bi se kupilo vrijeme na štetu MZ Župa nikšićka", stoji u saopštenju za javnost.

Dogovoreno je da se u junu formira komisija od prestavnika Opštine, MZ i državnih organa kako bi se utvrdila dinamika rekonstrukcije glavne saobraćajnice,kao i da tokom ovog mjeseca sanira klizište kod kuća Boškovića.Vrijednost ovih radova je 22.000 eura, a firma Uniprom metali će izvesti radove.

Do 20. juna biće raspisan tender za saniranje kosina i postavljanje zaštitne mreže na dionici pored Liverovićkog jezera, a do 5. jula predstavnici Savjeta biće upoznati sa početkom asfaltiranja prioritetnih dionica ulica po župskim selima.

"Dogovoreno je da predstavnici Opštine odmah izađu na teren kako bi se utvrdile udarne rupe koja se odmah moraju sanirati, kao i da se odmah raspiše tender za saniranje mosta na Krstovacama, čija vrijednost radova je 8000 eura", stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik MZ Dragoljub Radulović.

Prema njegovim riječima Opština nije izrazila spremnost za saniranje puteva koji vode do planinskih katuna, pa će se MZ po tom pitanju obratiti Ministarstvu poljoprivrede.

"Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže poceće 15. juna i trajace oko dva i po mjeseca. Predstavnici Opštine su saopštili da su pribavili svu potrebnu dokumentaciju koja će omogućiti da se radovi izvode u zakonskim okvirima koji će dovesti do toga da vodovod poslije 40 godina upotrebnu dozvolu", istakao je Radulović.

U toku naredne sedmice biće održan novi sastanak kako bi se našlo rješenje za vodovod koji snadbijeva Zagrad, Oblatno i dio Kuta. Razmatrana su i pitanja koja se odnose na rasvjetu, kao i druge probleme koji postoje u toj MZ.

Savjet MZ očekuje da se dogovoreno realizuje, a priprema i nove zahtjeve na dobrobit mjesne zajednice.

"Što se prije shvati da Župi treba vratiti dio onoga što daje prije će se rješavati problemi na zadovoljstvo svih. MZ tek kreće sa svojim zahtjevima sviđalo se to nekom ili ne", poručio je Radulović.

Bonus video: