Budva: Održan novi protest zakupaca diskoteka, trgovačkih i lokala brze hrane

Naglašavajući da će se ponovo okupiti narednog četvrtka, zakupci su još jednom ponovili da sezona u Budvi počinje već naredne sedmice, kada stižu organizovane grupe gostiju, te da sada praktično nema vremena da se izvrši uklanjenje objekata i uređenje prostora
3693 pregleda 5 komentar(a)
Sa protesta u Budvi, Foto: Vuk Lajović
Sa protesta u Budvi, Foto: Vuk Lajović

Zakupci šest otvorenih diskoteka, lokala brze hrane i trgovačkih radnji najavili su da će se ponovo okupiti narednog četvrtka, kada bi Vlada trebalo da se izjasni o njijhovom zahtjevu da privremeni objekti ostanu još ovo ljeto na budvanskom šetalištu kod gradske Pošte.

Oni su se danas ponovo okupili na kružnom toku na ulazu u Budvu, uvjereni da će Ministarstvo održivog razvoja prihvatiti njihovo zahtjev i predložiti ga Vladi.

Iako se očekivalo da se takva odluka trebala naći na današnjem zasijednju Vlade, jer je ministar turizma Pavle Radulović početkom sedmice najavio da će svome kolegijumu kandidovati zahtjeve zakupaca, o sudbini popularnih diskoteka i lokala, ipak, danas nije bilo riječi.

"Okupili smo se i danas. Očekivali smo da će ministar juče na svome kolegijumu da donese konačnu odluku, koju je trebala danas Vlada da razmatra. Kako o našem zahtjevu nije razmatrao kolegijum u Ministarstvu turizma, očekujemo da će to biti narednog četvrtka, kada je sjednica Vlade. Nadamo se pozitivnoj odluci, nadamo se da će nadležni imati razumjevanja za naše zahtjeve, nadamo se da će ministar Radulović da izađe u susret i dozvoli da objekti ostanu do kraja ljeta, koje bi mi, na šta bi se ugovorom obavezali uklonili do 31. oktobra”, kazao je vlansnik trgovačkog lokala na šetalištu Savo Radonjić.

Naglašavajući da će se ponovo okupiti narednog četvrtka, zakupci su još jednom ponovili da sezona u Budvi počinje već naredne sedmice, kada stižu organizovane grupe gostiju, te da sada praktično nema vremena da se izvrši uklanjenje objekata i uređenje prostora.

Ponovili su da je trebalo prvo pristupiti planskoj izradi projekta uređenja šetališta, a potom donijeti odluku o uklanjanju objekata.

Prije tri dana je u Budvi u prostorijama JP Morsko dobro održan se sastanak kome su prisustvovali ministar turizma Pavle Radulović, direktor javnog preduzeća Predrag Jelušić, gradonačelnik Budve Marko Bato Carević i avokad Zoran Piperović, pravni zastupnik vlasnika šest diskoteka.

Radulović je nakon sastanka poručio da su definitivno svi ostali pri svome stavu da takva ponuda nije više primjerena na toj lokaciji, ali da do pronalaska alternativne lokacije, na koju bi objekti bili premješteni, predloženo je da se lokalima dozvoli da rade još ovu sezonu, pod uslovom da se obavežu da ih sami uklone do 31. oktobra. Takav zahtjev potpisali su Jelušić i Piperović, a o njemu bi danas trebalo da se izjasni kolegijum.

Bonus video: