Za nove vrtiće u Pljevljima, Rožajama i Podgorici četiri miliona eura

638 pregleda 1 komentar(a)
Šehović kazao da je planiran i novi projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još sedam vrtića, Foto: Mps.gov.me
Šehović kazao da je planiran i novi projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još sedam vrtića, Foto: Mps.gov.me

U Pljevljima, Rožajama i Podgorici ove godine počeće gradnja vrtića vijednih više od četiri miliona eura, saopštio je ministar prosvjete Damir Šehović.

Iz Ministarstva prosvjete saopšteno je da je Šehović danas obišao rekonstruisane vrtiće u Maslinama i na Pobrežju.

On je kazao da je u zadnje dvije godine otvoreno 1,5 hiljada novih mjesta u vrtićima, da će ove godine početi izgradnja nekoliko vrtića višemilionske vrijednosti.

Šehović je kazao da je planiran i novi projekat sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope, kroz koji će biti izgrađeno još sedam vrtića.

On je istakao da se gradi vrtić u Tuzima vrijednosti preko 1,6 miliona eura i da će ove godine početi izgradnja vrtića u Pljevljima, Rožajama i Podgorici (Blok 6) ukupne vrijednosti više od četirimi miliona.

Šehović je rekao da se za vrtić u Herceg Novom od oko dva miliona u narednih mjesec-dva očekuje izbor izvođača radova, i da je u Ulcinju sve pripremljeno za raspisivanje konkursa za arhitektonsko rješenje.

On je objasnio da je u vrtiću u Maslinama adaptirana stolarije i fasade i da je riješen problem odvoda voda u vrijednosti od oko 40 hiljada eura.

"U vrtić na Pobrežju uloženo je oko 100 hiljada EUR eura, i on je gotovo u cjelosti rekonstruisan - fasada, bravarija, krov", rekao je Šehović.

On je dodao i da je nedavno rekonstruisan i Poletarac na Zabjelu sa oko 15 hiljada eura, i da dobilo pet novih prostorija za prihvat djece.

Šehović je kazao da je samo u prethodne dvije godine otvoreno 1,5 hiljada novih mjesta koja su značajno rasteretila prebukirane opštine, na prvom mjestu Glavni grad:

Direktor podgoričke predškolske ustanove “Đina Vrbica” Vuk Stanišić rekao je da ta ustanova ulaže ogromne napore u pronalazak i adaptaciju već postojećih objekata, pored izgradnje novih.

On je najavio i nove projekte u Podgorici, rekavši da je planirana rekonstrukcija jedinice „Leptirić“, te da je moguće da će ustanova „Đina Vrbica“ dobiti još minimum jedan objekat koji će biti adaptiran za prihvat jednog broja djece.

Bonus video: