Udruženje građana nadomak rudokopa Zagrad: Sa Unipromom razovarati o vodosnabdijevanju, buci...

"Inicijativom je preciziran građanski aktivizam mještana koji žive i posjeduju imovinu nadomak rudokopa i niz mjera kako bi se riješilo uredno vodosnabijevanje na tom području, kao i predlozi za uspostavljane zaštitnih mjera od buke, prašine i drugih negativnih uticaja na životno okruženje i imovinu građana čija se imovina nalazi nadomak rudokopa", rekao je Đurović
138 pregleda 1 komentar(a)
Rudokop Zagrad, Foto: Udruženje građana nadomak rudokopa Zagrad
Rudokop Zagrad, Foto: Udruženje građana nadomak rudokopa Zagrad
Ažurirano: 14.12.2016. 15:43h

Udruženje građana nadomak rudokopa Zagrad pozvalo je predstavnike kompanije Uniprom metali da tokom naredne sedmice organizuju sastanak, na kojem bi se razgovaralo o aktivizmu mještana u dijelu vodosnabdijevanja i uspostavljanja zaštitnih mjera od buke, prašine i drugih negativnih uticaja.

Predstavnik Udruženja, Ivan Đurović, u saopštenju je naveo da su se obratili kompaniji Uniprom metali, koja eksploatiše crveni boksit na Zagradu, sa zahtjevom da organizuje sastanak povodom pojašnjenja u okviru sprovođenja ciljeva inicijative koju su podnijeli u martu.

"Inicijativom je preciziran građanski aktivizam mještana koji žive i posjeduju imovinu nadomak rudokopa i niz mjera kako bi se riješilo uredno vodosnabijevanje na tom području, kao i predlozi za uspostavljane zaštitnih mjera od buke, prašine i drugih negativnih uticaja na životno okruženje i imovinu građana čija se imovina nalazi nadomak rudokopa", rekao je Đurović.

On je objasnio da su predstvnici kopanije Uniprom metali prethodnih mjeseci pristupili tom procesu, ali ne u skladu sa ciljevima inicijative, što je dovelo do zabune i nejasnoća kod građana koji su je potpisali.

"Stoga su se građani kompaniji individalno obraćali, ali nijesu dobili odgovor. Udruženje je nakon dužeg vremenskog perioda dobilo odgovor koji ne pokazuje realan odnos prema započetom procesu", kazao je Đurović.

Predstavnici Udruženja su pozvali predstavnike Uniprom metali da na sastanku u duhu dijaloga i koreknog obostranog odnosa apsolviraju aktuelni proces.

"Iako vrijednujemo dosadšnje aktivnosti komapanije Uniprom metali prema društveno-odgovornom doprinosa u Župi, očekujemo da će potvrditi termin našeg sastanka. U suprutnom, adekvatnim nizom mjera nećemo dozvoliti da budemo uskraćeni za brojna objašnjenja", zaključio je Đurović.

Bonus video: