Primat blokiran zbog 6,4 miliona

I dalje rekord drži Sonuba Montenegro sa dugom od 14,2 miliona eura
120 pregleda 0 komentar(a)
Centralna banka Crne Gore, CBCG, Foto: Boris Pejović
Centralna banka Crne Gore, CBCG, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.10.2016. 06:05h

Na novom spisku firmi čiji su računi blokirani na kraju septembra nalazi se 15.311 preduzeća, 90 više nego mjesec ranije.

Prema podacima sa sajta Centralne banke, među novim firmama na listi sa većim iznosom duga na koji je aktivirana blokada računa je podgorička pekarska industrija Primat vlasnika Slavka Pajovića. Njen dug je 6,4 miliona eura, a blokada traje već 29 dana.

Lex Company vlasnika Zorana Lakovića je u blokadi pet dana zbog duga od 269 hiljada eura.

Među novim većim dužnicima je i firma Ataše, koja se bavi trgovinom žitom, čija je vlasnica Katarina Vuković. Dug ove firme je 184 hiljade eura, a blokada traje 29 dana.

Na spisku dužnika je i barska firma Absolute kojom upravljaju ljudi povezani sa biznismenom Veselinom Barovićem. Njen račun je u blokadi 17 dana zbog duga od 2.300 eura.

I dalje rekord po iznosu duga na blokadi drži Sonuba Montenegro od 14,2 miliona eura i koja traje već 57 dana.

Osnivač ove kompanije koja je najavljivala gradnju hotelskog kompleksa u Maljeviku kod Bara vrijednog 220 miliona eura, je of šor firma sa Kipra C.&S.I. Limited, izvršni direktor je Jasmina Čolović dok je ovlašćeni zastupnik Branko Čolović.

Ova firma povezivana je sa ruskim kapitalom a, prema ranijim izjavama iz Opštine Bar, za započeti projekat ostala im je dužna preko devet miliona eura. Čolović je u mnogim poslovima bio zastupnik biznismena Zorana Bećirovića.

Blokiran je račun kolašinskog preduzeća Vodovod i kanalizacija dva dana zbog duga od 7,9 hiljada eura, a pet dana je u blokadi i račun Javne ustanove Grad teatar iz Budve zbog duga od osam hiljada eura...

Vrhovna monetarna institucija objavljuje imena firmi i preduzetnika čiji su računi blokirani od jula 2012. godine.

Bonus video: